(HABER: NİLAY ÇELİK) – Bolu Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler- Şehit, Dul ve Yetimler Derneğine ziyarette bulundular. 

Bolu İnsan Hakları Kurulu üyeleri; Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Otacıoğlu, Mudurnulular Derneği Temsilcisi Nezihe Dimicioğlu ve Mahalli Basın Temsilcisi Aslı Akış katıldığı ziyarette, gazilerin yaşadığı sorunlar ve haklara erişim noktasında karşılaştıkları güçlükler konuşuldu. İl insan hakları kurulundan bir talepleri olup olmadığı soruldu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bolu Şube Başkanı İbrahim Çelik, ziyaretlerinden ötürü Bolu Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu üyelerine teşekkürlerini sundu.

“HER DAİM YANINIZDAYIZ”

Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Otacıoğlu, gazilere her konuda yardımcı olabileceklerini belirterek, “ Biz her ay muhtarlıklar olarak ay sonlarında toplanıyoruz. Gelen şikayet ve istekler üzerine onlar için bir karar alınmış oluyor. Bugün de hem sizin Gaziler Günü’nüzü kutlayalım dedik hem de bizim yapabileceğimiz bir konuda hakkınız gasp ediliyor veya hakkınız var da alamıyorsanız biz bu durumlarda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Valilik kanalıyla. Böyle bir kuruluşuz. Burada tabii sadece muhtarlar yok, ben merkez Mahalle Muhtarlar Derneği olarak katılıyorum” dedi.

“UZUN ÖMÜR DİLİYORUZ”

Otacıoğlu, konuşmasının devamında şunu ifade etti: “ İnsan Hakları Kurulu’ndan bağımsız, sizde tabii uzun süre ülkenin geleceği için fedakarlık yaptınız. Gazilerimiz var, şehitlerimiz var. Onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Sizlere sıhhatli uzun ömür diliyoruz. İnşallah bundan sonra sıhhatli bir şekilde ülkemizi ileriye götürmek için elbirliğiyle gayret edeceğiz.”

Ziyaret, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

2-1191-134