Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen iki büyük deprem neticesinde etkilenen 11 İlden depremzede vatandaşlar geçici olarak başka şehirlere misafir olarak göç ediyorlar.

Haber: Emine Arzu Bayseç

Bu kapsamda Bolu’ya onlarca depremzede aile misafir olarak geldi. Bu ailelerin bir kısmı kendi istekleri doğrultusunda evlerde kalırken bir kısmı da GSB Öğrenci Yurtlarında misafir ediliyor.

TDV Bolu Şubesi Kadın Kolları, deprem sonrası yeni hayatlarına alışmaya çalışan ailelerin mutlu günlerine ortak oluyor. Bu çerçevede İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesinde doğum yapmış olan Hataylı depremzede anne ve bebeğini ziyaret etti. Ziyarette ‘Hayata başlarken’ projesi kapsamında hazırlanan bebek bohçası, aileye hediye edildi.

Ayrıca depremde Hatay’da çöken bir binanın altından saatler sonra kurtarılan hamile kadın Bolu’da bebeğini dünyaya getirdi. TDV Bolu Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları depremzede kadını yalnız bırakmadı ve evinde ziyarette bulundu. Hazırladıkları hediyeleri aileye takdim ederek sevinçlerine ortak oldu.

Depremzede aileler Bolu İl Müftülüğü ve TDV Bolu Şubesi TDV Bolu Şubesi Kadın ve Gençlik Kollarının kendilerini hastanelerde, evlerde ve öğrenci yurtlarında ziyaret ederek yalnız bırakmadıklarını söyleyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Editör: Servet GÖKÇEK