(Haber: Mehmet Şah Elkatmış)- Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak, İzzet Baysal Vakfı ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin kurucusu, Bolu’nun babası merhum İzzet Baysal’ın aramızdan ayrılışının 24. Yılında “İzzet Baysal’ı Anlamak” başlığı ile anma mesajı yayımladı.

Vefatının 24. seneyi devriyesinde Bolu’muzun babası, Merhum İzzet Baysal’ı rahmet ve minnetle yad eden MHP Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak, “İzzet Baysal, yaşamı boyunca tüm yaptıklarıyla Bolu ve Türkiye’miz için müstesna bir şahsiyet olarak gönüllerimizde ölümsüz bir yer edinmiştir. Onu önemli kılan ve yediden yetmişe tüm Boluluların İzzet Babası yapan şey, karşılıksız yapmış olduğu iyiliklerdir. O, hayatı boyunca büyük hayırlarda bulunmuş ve on binlerce öğrencinin yetişmesine, hastaların şifa bulmasına, yaşlıların huzur içerisinde hayat sürmesine vesile olmuştur. Ülkemizin nitelikli insan gücüne ulaşmasına öncülük etmiştir.” dedi.

“İZZET BAYSAL’IN İLKELERİ BİZİM YAŞAM İLKEMİZ OLMUŞTUR”

İzzet Baysal’ın yaşamı boyunca şiar edindiği vazgeçilmez ilkelerinden de bahseden Durak; “İzzet Baysal, sadece yaşadığı dönemi değil, Bolu’nun geleceğini de düşünerek bir vakıf kurmuş ve kurmuş olduğu “İzzet Baysal Vakfı”yla iyiliklerine vefat ettikten sonra da devam etmektedir. Bu İyiliklerin hayata geçirilmesinde İzzet Baysal’ın yaşamı boyunca şiar edindiğini “planlı yaşamak, çok çalışmak, tasarruflu olmak ve israftan kaçınmak “düşüncesi, vakfın vazgeçilmez ilkeleri olarak kabul edilmiştir. Bu ilkeler, sadece İzzet Baysal Vakfının değil bizlerin de yaşam ilkesi ve ahlakı olmuştur.

Şunu çok açık bir yüreklilikle söyleyebilirim ki vatanı karşılıksız sevmeyi ve insana karşılıksız hizmet etmeyi, İzzet Baysal’dan öğrendim. Onun ölümü sonrasında gazetelerin attığı manşetler “Bolu Babasını Kaybetti”, “Bolu Öksüz Kaldı” şeklinde olmuştu. Gerçekten de bir şehir nasıl öksüz kalır, onun vefatıyla tüm Bolulular bunu en acı şekilde hissetti.

“İZZET BAYSAL’IN İZİNDEN ASLA AMA ASLA AYRILMAYACAĞIM”

Bugün bir kez daha tüm Bolulu hemşerilerime söz vermek istiyorum. İzzet Baysal’ın izinden asla ama asla ayrılmayacağım. Onun Bolu için yaptıklarını belediyecilik anlayışımın esin kaynağı haline getireceğim. Şehrime ve insanlarımıza hizmet etmeyi her şeyden aziz bileceğim. “İzzetli” bir yaşam için dürüstlükten, çalışkanlıktan ve adaletten asla taviz vermeyeceğim. Aziz hatıralarınız önünde saygı, sevgi ve hürmetle eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Ebru Buket EKE