(Haber: Yasin Celal Torun   )- Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak, vatandaşların mülteciler ile ilgili gelen şikayetleri üzerine yükselen bir çıkış yaparak; “Bolulu vatandaşlarımızın huzuru ve güveni için sığınmacıları evlerine geri göndereceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Asla mülteci konusunda taviz vermeyeceğiz” dedi.

31 Mart yerel seçimleri öncesi sahada çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak’a vatandaşlar mülteciler konusundaki şikayetlerini dile getirdi.

Vatandaşların ‘Mültecilerin sayısı hiç de azalmadı. Geçtiğimiz günlerde benim çocuğumu parkta sıkıştırıp dövmüşler.  Artık bu mülteciler gitsin istiyoruz’ söylemlerinin ardından MHP Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak, sert ifadelerde bulundu.

“MÜLTECİ SAYISININ AZALMADIĞINI GÖRÜYORUZ”        

Başkan adayı Durak, mülteci konusunu seçim propagandası haline getirmeyi eleştirerek; “Mülteci sayısının azalmadığını biliyoruz çünkü veriler bunu gösteriyor. Bunu seçim propagandası haline getirmek yerine keşke gerçekten bu mültecileri göndermiş olsalardı. Genel Başkanımızın da bu konudaki söylemleri zaten ortada” şeklinde konuştu.

“KONTROLSÜZ GÖÇ ADI KONULMAMIŞ BİR İSTİLAYA DÖNMÜŞTÜR”

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin de benzer yönde açıklamalar yaptığını belirten Durak, Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Bey’de yaptığı açıklamasında ‘Bu misafirlik artık adı konulmamış bir istilaya yani kontrolsüz göç adı konulmamış bir istilaya dönmüştür’ demiştir. Biz seçildikten sonra Bolulu vatandaşlarımızın huzuru ve güveni için sığınmacıları evlerine geri göndereceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Asla mülteci konusunda taviz vermeyeceğiz ve siyasi propaganda yapmayıp, bu adı konulmamış istilaya şehrimizde son vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Servet GÖKÇEK