(HABER: ASLI AKIŞ)- Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak, sporun ve sporcuların önemine vurgu yaparak, amatör sporlara ve salon sporlarına gereken desteğin verilmediğine dikkat çekti. Amatör spor kulüplerinin gençlerin bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sağladığını ve önemli bir sosyal işlev gördüğüne de işaret eden Durak, amatör spor kulüplerindeki başarıların altını çizdi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Bolu Belediye Başkan adayı İlhan Durak, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere yönelik çalışmalarını hızlandırmak amacıyla Karaçayır Spor Tesisleri'nde bulunan Karaçayır Kamp Eğitim Merkezi, Murat Canbaş Cimnastik Salonu ve Karaçayır’da bulunan kapalı spor salonuna giderek antrenör ve genç sporcularla buluştu.

Durak, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde belediyeyi aldıkları takdirde tüm sporculara ve gençlere destek olacaklarını ve Bolu'nun spor potansiyelini daha da yükselteceklerini söyledi. Gençlerin geleceği için sporun önemini vurgulayan Durak, Bolu'nun spor alanındaki potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için kararlı olduklarını belirtti.

“TÜM DÜNYAYI AYAĞA KALDIRIP İSTİKLAL MARŞI’NI OKUTTURMUŞ ŞAMPİYONLARIMIZ VAR”

Başkan Adayı Durak, amatör ve salon sporlarına gereken değerin verilmediğine vurgu yapan Durak; “Amatör spora ve salon sporlarına değerin verilmediğinin farkındayız. Geçtiğimiz günlerde amatör spor kulübümüzü ziyaret ettim. Amatör spor kulüpleri çok değerli çünkü gençlerimizin bedensel ve zihinsel gelişimleri sağlanıyor. Dışarıdaki birçok olumsuz durumdan kurtuluyorlar. Spora emek verenlerde herhangi bir para karşılığında değil gönülden yapıyorlar. 35 gencin olduğu bir amatör spor kulübüne gittim. 4 tane şampiyon var.3 Avrupa, 1 de Dünya şampiyonu. Bu tüm dünyayı ayağa kaldırıp İstiklal Marşı’nı okutturmuş, tüm dünyayı ayağa kaldırıp yüce Türk milletinin önünde saygı duruşuna geçirmek demektir.

“TÜM SPORCULARIMIZ VE GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Bu adamların ringde çalışması, antrenman yapması lazım ama ne yazık ki yok. Halının üstünde çalışarak 4 defa dünyayı ayağa kaldırmışlar. Bizim bunlara kaynak oluşturmamız gerekiyor. Belediye kanununda da var. Aynı ve nakdi yardım yapabilirsin. 31 Mart’ta inşallah belediyeyi aldığımız zaman tüm sporcularımıza, gençlerimize sahip çıkacağız. Gençlerimiz bizim geleceğimiz” ifadelerini kullandı.

“HER MAHALLEYE SPOR SAHALARI YAPACAĞIZ”

Belediye Başkan adayı Durak, sporun yaygınlaştırılması ve gençlerin spor faaliyetlerine daha iyi koşullarda katılımını sağlamak amacıyla her mahalleye spor sahaları yapacaklarını da dile getirerek;  “Mahallelerimizde spor faaliyetlerinin yapılacağı fiziki alanlar oluşturulacak ve mevcut alanlarda bakım onarım çalışmaları yapılarak daha uygun ve verimli şartlar altında spor faaliyetlerinin yürütülmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ