Bolu'da, acil afet ve temel ilk yardım eğitimini tamamlayan gazetecilere ilk yardım sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

AA

Bolu Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ile kentteki gazeteciler arasında imzalanan "Acil Afet ve Temel İlk Yardım Eğitimi" protokolü kapsamında 23 basın mensubu eğitimleri başarı ile tamamladı.

Eğitimlerini tamamlayan gazetecilere "İlk Yardımcı Belgesi" ile "İlk Yardımcı Kimlik Kartları"nın verilmesi için Bolu Valiliğinde tören düzenlendi.

Törende konuşan Bolu Valisi Erkan Kılıç, kentte görev yapan gazetecilerin ilk yardım eğitimiyle beraber aynı zamanda afet durumunda hem kendilerini koruma hem de afete maruz kalan kişilere yardımcı olma konusunda eğitim aldığını kaydetti.

İlk yardım eğitiminin aslında bütün vatandaşların alması gereken bir eğitim olduğunu aktaran Kılıç, özellikle de trafik kazası, yangın, zehirlenme gibi olaylarla iç içe olan gazetecilerin ilk yardım bilmesinin çok önemli olduğunu aktardı.

Kılıç, gazetecilerin gerek haber takibi yaparken gerekse de günlük yaşamında insanlarla iç içe olduğunu anlatarak, yaşanabilecek kötü durumlarda bu eğitimi alan gazetecilerin olaya anında müdahale edebileceğini belirtti.

Daha sonra eğitimleri başarılı şekilde tamamlayan 23 gazeteci sertifikalarını Bolu Valisi Erkan Kılıç'tan aldı.

Tören hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

gazeteciler (15)gazeteciler (14)gazeteciler (13)gazeteciler (12)gazeteciler (11)gazeteciler (9)gazeteciler (8)gazeteciler (7)gazeteciler (5)gazeteciler (6)gazeteciler (4)gazeteciler (3)gazeteciler (2)gazeteciler (1)

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ