Millet İttifakının 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs seçimleri öncesi Bolu'da seçmenlerle buluştu.  İmamoğlu; “Tarihi bir seçime gidiyoruz. Yolunu kaybetmiş insanlar olabilir onlara doğru yolu sabırla gösterin kalp kırmayın. Gece gündüz çalışacağız. 15 Mayıs sabahı cumhurbaşkanı olacak Çankaya’ya yürüyeceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu ile yürüyeceğiz.” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu Bolu'da düzenlenen mitingde konuştu. Sahneye ilk çıkan İmamoğlu oldu.  Konuşmasına Erzurum'da yaşanan taşlı saldırıdan bahsederek başlayan İmamoğlu, iktidardaki siyasetçilerin saldırı hakkında yaptığı açıklamaları eleştirdi.

KÖROĞLU KÖTÜLÜĞE KARŞI DİRENİŞTİR”

İmamoğlu, miting meydanında toplanan kalabalığa karşı Bolu Beyi değil zalimliğin değil direnişin yani Köroğlu'nun torunlarını gördüğünü söyleyerek; “Köroğlu zalimlere karşı direniştir. Köroğlu kötülüğe karşı direniştir, özgürlüğü, iyiliği talep etmektir. Doğruya doğru eğriye eğri demektir. Bolulu insanlarımızın bu süreçte en doğru kararı vereceklerine yürekten inanıyorum. Siz hoşgörünün şehrinden, Hz. Mevlana'nın şehrinden, Konya'dan selam getirdim. Yine ne ön safta özellikle gençleri özellikle hanımefendileri görmek bizi çok mutlu ediyor. Onların bu mücadeleci bakışları duruşları tavırları çok kıymetli.” Dedi.

"OY İÇİN HER ŞEYİ YAPABİLECEK AKILDAN ALLAH BU MEMLEKETİ KORUSUN”

Konuşmasının devamında hükümeti eleştiren İmamoğlu; “Haksızlıklar yapılabilir hukuksuzluklar yapılabilir eksikler yanlışlıklar olabilir ama bir devletin yönetici kadrosu başındaki insan ya da bu işin yetkilileri yanlışı övüyor ise yanlışı o kötülüğü ödüllendiriyor ise. Allah bu memleketin her insanını korusun. Bunlar kötülüğe razı, yeter ki bir oy alsınlar. Bir oy için her şeyi yaparlar. Oy için, siyaset için her şeyi yapabilecek bu akıldan Allah memleketi korusun. Onlar için bir avuç insanın çıkarı her şey.

“ONLAR İÇİN HER ŞEY BİR AVUÇ İNSANIN ÇIKARI”

İşte bu kötü akıl bizi bugün partizan bir devletin şekline büründürdü. Parti her şey… Biz ne diyoruz 'Millet her şey'; biz ne diyoruz 'Her şey çok güzel olacak.' Onlar için bir kişi, yeter ki o kişi seçilsin. Onlar için bir avuç insanın çıkarı her şey.” İfadelerini kullandı.

İMAMOĞLU, BERAT ALBAYRAK'IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sözlerini hatırlatan İmamoğlu; “O bir avuç insanın çıkarından bir eksilme olmasın. Pandoranın kutusunu her gün birisi açıyor. Her akşam birinin geçmişte yaşadıklarını dinliyoruz.  Hani istifa etmişti Maliye Bakanı ve bir tweet atmıştı; 'At izi it izine karıştı. Sonumuz hayır olsun' diye... Ne demek istediğini o zaman belki çoğumuz kavrayamamıştık. Ama bugün ayan beyan ortaya çıkıyor. Bir an önce onlardan kurtulmamız lazım. Biz milletin kendisine güvenmesini istiyoruz. Onlar ise bir kişiye güvenmesini istiyor.” dedi.

“İKTİDAR 22 YILDIR BU SORUNU ÇÖZEMEDİ, HALA ENKAZDAYIZ”

Bolu’nun sorunlarını bildiğinin altını çizen Ekrem İmamoğlu, yaşanan deprem felaketini anımsatarak; “Bolu’nun sorunlarını biliyoruz. Yolda gelirken Tanju başkanımla üstünden geçtik. 99’dan beri kalan kentsel dönüşüm sorunlarını da biliyoruz. Bu şehirde mutlaka hükümet belediye işbirliğini üst seviyeye alacağız. Bolu’daki depremle mücadelemizi en üst seviyeye alacağız. Aynı konuşmayı Düzce ve Sakarya’da yapmak zorunda kalacağız neden. Çünkü 22 yıldır iktidar bu sorunları çözemedi. Çözseydi on binlerce insanımız bu kadar vahim tabloyla canını kaybetmezdi. O bölgedeki şehirlerimizdeki bu süreç kafamızı elimizin arasına alıp düşünmemizi gerektiren bir süreçti ne yapıtlar millete saldırdılar ne yaptılar hatalarını söyleyenleri suçladılar vatan haini ilan ettiler.

“DEVLETİN KURUMLARINDA PARTİZANLIĞI SÖKÜP ATACAĞIZ”

Adıyamanlı bir kardeşimin yazdığı gibi biz hala enkazdayız. Devleti o hale getirdiniz ki bir kişinin talimatını bekleyip 48 saat müdahale yapılmasını engellediniz. AFAD’ı yerle bir ettiniz. Kızılay milletin güvenmediği kurum haline geldi. Sanatçı kardeşlerimizin ve bir kısım insanların kurdukları dernekler itibarlı dernekler oldu. İBB’ye yüzlerce insan başvurup biz onlara para vermeyiz size verelim siz harcayın dedi. Devleti bu hale getiren bugünün partizan aklıdır. Size söz veriyoruz 13. cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte devletin kurumlarında partizanlığı söküp atacağız.” şeklinde konuştu.

“KEMAL KILIÇDAROĞLU BİZİ NASIL BİR KABUSTAN UYANDIRMIŞ, ALLAH RAZI OLSUN, DİYECEKSİNİZ”

İmamoğlu, 14 Mayıs’ın ardından yeni bir dönemin başlayacağını vurgulayarak; “Bugün o bahsettiğim hükümet belediye işbirliğini de yerle bir ediyor. Onun partisindeysen seninle hizmete koşuyor. Onun partisinde değilsen seninle konuşmayı bile kabul etmiyor. Sanki kişiye randevu veriyor. Kardeşim Bolu’nun belediye başkanını Bolu’nun insanı seçti. İstanbul’un belediye başkanı 16 milyon insanı seçti. Siz haksızlığı o şehrin insanına yapıyorsunuz.  Bunlar belki ilk dönemde güzel işler yaptılar ama sonrasında etrafındaki insanlar dağıldı, gitti. Etrafındaki aklı başındaki güzel insanlar, kendi bakanları bile olanlarla çalışmayı reddediyor. Takip ediyorsunuz, bu kadar kötüler. Biz yeni bir dönem başlatacağız.  Öyle güzel bir dönem yaşatacağız ki size, 'Allah'ım, Kemal Kılıçdaroğlu bizi nasıl bir kabustan uyandırmış, Allah razı olsun' diyeceksiniz.” diye konuştu.

“81 İLİN KALKINDIĞI BİR DÖNEMİ VAR EDECEĞİZ”

Bolunun kalkınmasına ilişkin düşüncelerini de paylaşan İmamoğlu; “Bolu’nun ulaşımla ilgili sorunlarına hakimiz, orman köylülerinin yanında olacağız. Onların haklarını koruyacağız. Bolu’nun yoğunluklu bir şekilde orman köylüleri olduğunu biliyoruz. Ormanlarımızı mutlaka planlı bir üretimle geliştireceğiz. Bu şehrin güzellikleri olan bu doğanın talan edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bu coğrafyanın kendine has tarımsal ürünleri var, maliyetleri yüksek ekilemiyor biçilemiyor. Bolu’nun kalkınması demek memleketin kalkınması demek. Sadece üç beş şehir üzerine kurulan düzeni değil, 81 ilin kalkındığı bir düzeni var edeceğiz. Bu cennet vatanın buna ihtiyacı var. Bu memleketin en doğusundan en batısına her köyümüz kalkınacak. Köylerimizde öğretmenler okullar olacak. Öğretmen atalarımı da bize emanet.” İfadelerini kullandı.

“150-200 KİŞİNİN PROVOKASYONU HİÇBİR ŞEHRİ LEKELEYEMEZ”

Ekrem İmamoğlu, konuşmasına Erzurum'da yaşanan taşlı saldırıdan bahsederek; “İmamoğlu’na taş atılmış falan. 150-200 kişinin provokasyonu hiçbir şehri lekeleyemez. O canım dadaşların üzerine toz zerresi bile konmaz. Erzurum’un güzel insanlarının üzerine toz zerresi dahi konulmaz. Ama bu işi yaptıranlar elbet oraya çıkacak. Bu iş yapılırken güvenlik güçlerini seyrettiren akıl, müdüründen valisine bakanına varıncaya kadar er geç ortaya çıkacak. 15 Mayıs’tan sonra onlardan hesap sorulacak bu millet rahat edecek.

"SEN KİM OLUYORSUNDA İNANCIMIZI ÖLÇÜYORSUN?"

Bir ülkenin yönetici çıkıp inanç üzerinden insanları aşağılamaya kalkıyor. Sen kim oluyorsun da inancımızı ölçüyorsun? Bu milletin inancını ölçecek insan anasını karnından doğmadı. Bu milletin milli duygularını bu vatana bayrağa, ülkeye olan bağlılığını ölçecek kişi anasının karnından doğmadı, hadi oradan işine bak. Millete hizmetini anlat yapacaklarını anlat. Bunlar alet var Ekrem’e tutuyor inançlı mı inançsız mı? Utanmasalar haşa sen cennete sen cehenneme gideceksin diyecekler. Allah akıl versin diyeceğim yetmiyor. Allah ıslah etsin bunları. Allah bunların azabından milletimizi korusun. Kötülük bu kötülük.” Dedi.

“OYLARINIZI BÖLMEYİN; BU İŞ DANSLA, MÜZİKLE OLMAZ”

 Bolulu seçmelere, mutlaka sandığa gitme çağrısı yapan Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adayı muharrem İnce’ye de ince ince gönderme yaptı. İmamoğlu, 15 Mayıs sabahına da dikkat çekti.

“CUMHURİYET’İN 100. YILINDA BU DÖNEMİ TERSİNE ÇEVİRMEK ZORUNDAYIZ”

İmamoğlu; “Tarihi bir seçime gidiyoruz. İstanbul’da belediyenin öğrencelerine vereceği bir tane yatağı yoktu. Bu Eylül ayında 5 bin yataklı yurt kapasitesine kavuştuk. Kime veriyorlardı bu kaynakları? Ona buna şuna. Buradaki yurt ve barınma sorununu da biz çözeceğiz. Milletin çocukları yatağı ve bursu yok diye okula gitmeme kararı vermeye başladı. Cumhuriyet’in 100. yılında bu dönemi tersine çevirmek zorundayız.

“SEVGİLİ GENÇLER OYLARINIZI BÖLMEYİN”

Sevgili gençler oylarınızı bölmeyin. Bu iş dansla müzikle olmaz, devlet aklıyla olur. Sevgili hanımlar mutlaka komşularınızla büyüklerinizle konuşun. Kadınların dili en geçerli dildir. Benim nenem konuşurdu evdeki bütün insanlar susardı. Ben bunu biliyorum. Dolayısıyla hanımefendilerden özenli bir çalışma istiyoruz. Konuşun anlatın yolunu kaybetmiş insanlar olabilir onlara doğru yolu sabırla gösterin kalp kırmayın. 14 Mayıs’a 4 gün kaldı kalmadı. Gece gündüz çalışacağız.

“ÇANKAYA'YA YÜRÜYECEĞİZ”

İşte Milletimle beraber bu yola çıktım diyen demokrasiyi savunan ve devlet insanı olmayı erdemli davranmayı devletin ahlakını temsil eden hak hukuk adaletin mücadelecisi, ve bu yollar o tarihi yürüyüşü sizlerle yaşadı. Bugün onunla buradayız yine onunla 15 Mayıs sabahı cumhurbaşkanı olacak Çankaya’ya yürüyeceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu ile yürüyeceğiz.” şeklinde konuştu.

ekrem4ekrem1ekrem2ekrem3ekrem

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ