İmaret Meydanı’nda katlı otoparkın yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından geçen 2 senede, meydanda başlayan inşaat işleri de sona geldi. Bolu’nun en büyük meydanı olması hedeflenen alana leylek yuvası heykeli koyuldu.

Haber: Oğuzhan Eke

Aktaş Mahallesi’nde bulunan, etrafı tarihi hamamlarla çevrili eski katlı otoparkın yıkımına, Temmuz 2021 yılında başladı. Yıkım çalışmalarının başlamasının üzerinden 2 sene geçen katlı otoparkın yerine başlayan yeni inşaatta da sona gelindi. Alanda peyzaj çalışmalarına başlandı.

İmaret Meydanı’nın köşesine Aktaş Mahallesi’ndeki, elektrik direklerinin üstlerine yuva yapan leyleklerin heykeli yapıldı.  Meydanın farklı noktalarına aydınlatma direkleri dikildi. Meydanın eğimli kısmında çok katlı sisteme sahip havuz yapısını şekillendi.

Üzeri yeşil teras uygulamasıyla kapatılacak, alt katı ise dükkân olarak kullanılması beklenen yapının kaba inşaatı tamamlandı. Binanın dış cephesine kaplamalar yapıldı. Dükkânların ise cam kapıları takıldı.

Geniş alanın zemini parke taşları ile örüldü.

BİNALAR YIKILACAK

 Çalışmalara ilişkin daha önce basın mensuplarına açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Demokrasi ve İmaret meydanının birleşerek, Bolu’nun en büyük meydanının açılacağını söylemişti. Özcan, iki meydan arasında kalan eski 2 binanın da yıkılacağını açıkladı. Özcan, alana ilişkin, “Burası Bolu’nun en büyük meydanı haline geliyor. Belediyenin önünden kotlu şekilde, merdiven şeklinde inecek. Burası teras olacak. Burayı da yeşil olarak kullanacağız. Yeşil çatı uygulaması, havuz var, oturma unsurları var” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE