Bolu Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Engin Aydın, İstanbul’un Fethi ve Deprem Şehitlerini Anma Programı ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Haber: Nilay Çelik

Engin Aydın, ‘İstanbul’un Fethi ve Deprem Şehitlerini Anma Programı’ ile ilgili yaptığı basın açıklamasında İstanbul’un Fethi’nin yeni bir çağ açtığını ifade etti. Anadolu Gençlik Derneği – Milli Gençlik Vakfı olarak İstanbul Fethi’nin yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlamaları gerçekleştirdiklerini belirtti.

İstanbul’un fethinin yeni bir çağ açtığını ifade eden Aydın, “570 sene önce Fatih Sultan Mehmed Han Hazretleri ve güzel ordusu, Âlemlere Rahmet Peygamber Efendimiz ’in “İstanbul mutlaka fethedilecektir! Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur” müjdesine nail olarak kutlu belde İstanbul’u fethetti. Bu kutlu Fetih, tarihimizin en parlak sayfalarından biri olduğu gibi ayrıca karanlığa gömülen dünya tarihinde de bir dönüm noktası olmuş ve bir çağ kapanarak yeni bir çağ açmıştır. İstanbul’un Fethi ile kutlu bir müjde zafere, kadim bir hayal ise gerçeğe dönüşmüştür. Tüm dünyadaki mazlumlar umutlanmış, Hakk gelmiş ve batıl zail olmuştur” dedi.

“İSTANBUL’UN FETHİ İSLAM’IN AVRUPA’DAKİ VARLIĞINA TEMİNAT OLMUŞTUR”

Aydın, Anadolu Gençlik Derneği – Milli Gençlik Vakfı olarak İstanbul Fethi’nin yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını dile getirerek, “İstanbul’un Fethi; İslam’ın yani hakkın batıla galibiyetine en güzel bir timsaldir. Yeryüzünde adaletin zulüm karşısında hâkimiyetini perçinlemiştir. İslam’ın Avrupa’daki varlığına teminat olmuştur. Asırlarca insanlara kan kusturan Bizans ortadan kaldırılmıştır. İnanmış bir kumandanın ve onun inanmış askerlerinin karşısında hiçbir engelin dayanamayacağını göstermiştir. Fatih Sultan Mehmed Han Hazretlerini, kutlu ordusunu, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Anadolu Gençlik Derneği – Milli Gençlik Vakfı olarak; fütuhat ruhunu, fetih aşkını, zulme karşı durma ve zalime engel olma bilincini, her şart altında hakkın yanında yer alma cesaretini toplumumuza ve genç nesillere aktarabilmek umuduyla her sene fethin yıl dönümünde büyük bir coşkuyla Fetih Kutlamaları gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

“TÜM YARALAR SARILANA KADAR DA HİÇBİR KARDEŞİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Kahramanmaraş merkezli depremlere de değinen Aydın, “6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve on binlerce insanımızın hayatını kaybettiği, yaralandığı, memleketini terk etmek zorunda kaldığı deprem felaketinin yasını tutuyor, acısını yaşıyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz. Depremin gerçekleştiği ilk andan bugüne kadar, bölgede bizzat bulunarak ülkemizin tüm illerinden profesyonel ve gönüllü ekiplerimizle birlikte deprem mağduru kardeşlerimizin yarasını sarmak için gayret ediyoruz. Tüm yaralar sarılana kadar da hiçbir kardeşimizi yalnız bırakmayacağımızı, yardım seferberliğimize devam edeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“BAZI PROGRAMLARIMIZI DEPREM BÖLGESİNDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Aydın, yardım seferberliği adına bazı programlarını deprem bölgesinde gerçekleştirme kararı aldıklarını ifade ederek, “Deprem felaketi sebebiyle bazı programlarımızı iptal ederken, bazı programlarımızı ise bölgeye dikkat çekmek ve daha fazla yardım seferberliği oluşturabilmek adına deprem bölgesinde gerçekleştirme kararı aldık. Bu amaçlar ve niyetlerle; Kahramanmaraş’ta 11 Haziran Pazar günü sabah saat 04.17’de ‘İstanbul’un Fethi ve Deprem Şehitlerini Anma Programı’ tertip edeceğiz. Tüm basın mensuplarını ve vatandaşlarımızı programımıza davet ediyoruz. Allah’ın izniyle birlik ve beraberliğimizle zorlukların üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz” açıklamasında bulundu.