Bolu’da bir elektronik fabrikasında, Türk Metal Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler, fabrika yönetimini protesto etti.

Haber: Oğuzhan Eke

Yukarı Soku Mahallesinde bulunan bir elektronik fabrikasında, iddiaya göre 21 işçi Türk Metal Sendikası’na üye olduğu için işten çıkarıldı. Sendika faaliyetleri engellendiğini belirten sendika yetkilileri ve işten çıkarılan işçiler, fabrika önünde eylem yaptı.  Eylemde fabrika yetkilisi yuhalanarak, “Sendikal faaliyet engellenemez” sloganları atıldı.

“İŞÇİLERİN ÖRGÜTLENMEKTEN BAŞKA BİR ÇIKAR YOLU YOKTUR”

Protesto eyleminde basın açıklamasını yapan Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Hakan Gülen, fabrikanın işçilere baskı uyguladığını ve sendika faaliyetinin engellendiğini belirterek, “Yıllardır çalışanlarına kanunsuz çalışma saatleri dayatılmış resmi tatillerde çalıştırılıp mesai vermek yerine kanunsuz bir şekilde izne çıkarılmıştır ve çalışanlar düşük ücrete mahkûm edilmiştir. Anayasal haklarını kullanarak sendikalı olduklarında da hiçbir gerekçe gösterilmeksizin üyelerimiz işleriyle tehdit edilmiş, gözdağı mahiyetinde 21 üyemiz de işten atılmıştır.  Yaşanan olay vesilesiyle bir kere daha görüyoruz ki bu hukuksuzluklara karşı işçilerin örgütlenmekten ve güçlerini birleştirmekten başka bir çıkar yolu yoktur” dedi.

“İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZIN İŞE GERİ ALINMASI ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ”

İşçilerin işlerine döndürülmesi için çağrıda bulunan Şube Başkanı Gülen, “Bizler buradan Türk Metal Sendikası olarak işverenine hukuksuz, katı ve kabul edilemez tutumlarından vazgeçmelerini, Anayasa’ya aykırı davranmamalarını, yasalara uymalarını sendikalı çalışma hakkını tanımalarını ve sorunun diyalog yolu ile çözülmesi gerektiğini ifade ediyor, sendikalı oldukları için atılan işçi arkadaşlarımızın işe geri alınması çağrısında bulunuyoruz. Yetkililerin hukuksuz, emek ve sendika karşıtı tavırlarından vazgeçerek, iş barışını bozmamasını ve yasalara saygı göstermesini istiyoruz. İşten atılan her bir arkadaşımız için başlattığımız hukuksal süreç sonuçlanana kadar takipçisi olacağımızdan emeğimiz ve ekmeğimiz için örgütlenmeye devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Eylem, basın açıklamasının ardından sona erdi.

Editör: Oğuzhan EKE