12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ’nün 100. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin hazırladığı program izleyicilerden büyük alkış aldı.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Programa Bolu Valisi, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Garnizon Komutan vekili Piyade Albay Yavuz Çankaya,  Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet BektaşBolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal,  Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bolu Bilim ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda ilk olarak, ‘Akif’ belgeselinin gösterimi yapıldı. Daha sonra Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Yılmaz tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Programın devamında, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından “Şiirlerle Mehmet Akif’in Hayatı” ve “İstiklal Marşı’nın Kabulü” piyesi oynandı.

İlkokullar Arası İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda birinci olan Zeynep Melis Soylu, İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra Liseler Arası Safahat Şiirlerini Güzel Okuma Yarışması’nda birinci olan Mustafa Kaya, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Safahat’ şiirini okudu.

“EĞER İCAP EDERSE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZARIZ”

Programda bir konuşma yapan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, “Elbette, gönlümüzden geçen; Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın üzerinedir. Ancak şunu gördüm ki; İstiklal Marşı’nı okuyan o ufacık evlattan, sıra dağlar gibi duran delikanlılara kadar, bu milli ve yerli duruşa sahip genç kızlarımızla, kadınlarımızla, biz Türk evlatları olarak Allah’ın izniyle eğer icap ederse bir daha İstiklal Marşı yazarız. Bu evlatları yetiştiren başta ailelere, onlara bu maneviyatı veren öğretmenlerimize gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZ OLDUĞU SÜRECE, BU DEVLET EBEDİYEN YAŞAYACAK”

Aydın’ın ardından Bolu Valisi ise, 12 Mart’ın Türk milleti için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, “Mehmet Akif, tamamen bir marka. İstiklal Marşı, Türk milletinin kahramanlığının, inancının, kültürünün, medeniyetinin ve bütün değerlerinin abidevi bir ifadesi. Dolayısıyla bugün, bizim en güzel günlerimizden biridir. Biz, binlerce yıllık bir milletin evlatlarıyız. Tamamen yok edilmeye çalışılan bir milletin, küllerinden yeniden doğduğu, yıllarca süren dünya genelindeki savaşın arkasından Çanakkale Zaferi ve müteakiben Milli Mücadele’nin sonucunda yazılmış olan bir marş ve bunu yazan bir şair. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının anlatıldığı bir gün. İfade edildiği gibi; gençlerimiz olduğu sürece, bu devlet ebediyen yaşayacak. Şairlerimiz ebediyen şiirlerini yazmaya devam edecek, ezanlarımız ebediyen okunmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesinin ardından program sona erdi.

Editör: TE Bilisim