BOLU’NUN HAKKINI SAVUNDUĞUMUZDAN SORUŞTURMALAR DEVAM EDİYOR”

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Suat Orhan, yabancı uyruklular için alınan su ve nikah ücretleri kararına ilişkin Bolu İdari Mahkemesine savunmasını verdi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’da yabancı uyruklu vatandaşlara uygulanacak yüksek su ve nikah ücretleri mahkeme kararı ile kaldırıldı. Söz konusu karara oy veren meclis üyeleri hakkında da soruşturma başlatıldı. Konuyla ilgili İYİ Parti Meclis Üyesi Suat Orhan, bir açıklama yaparak düşüncelerini paylaştı.

“SABIKALI HİÇBİR OLAYIM YOKTUR”

Bolulu vatandaşların hakkını savunmaya çalıştıkları mesajını veren Orhan, hiçbir sabıka kaydının olmadığına vurgu yaparak, “Milletimiz ve Bolu halkının hakkını savunduğumuzdan dolayı nedense jet hızıyla hakkımızda açılan soruşturmalar devam ediyor. Şahsımın kendi şirketimde yıllardır esnaflık yapmama rağmen, alacak verecek dosyam bile olmamıştır. Sabıkalı hiçbir olayım yoktur. Hayatta hep dürüst ve iyi insan olmayı kendime bir borç bildim” dedi.

“SAVUNMAMI TESLİM ETTİM”

Söz konusu soruşturma hakkında savunmasını verdiğini belirten Orhan,  “Yabancı uyruklu vatandaşlar için meclisten geçirdiğimiz kararlar, uygulamaya geçmeden idare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Bunun üzerine kararın bir önemi kalmadığı için ocak ayı meclisinde karar oy çokluğu İle kaldırıldı. Yabancı uyruklu vatandaşlara uygulanacak uygulama, uygulanmamasına rağmen, şahsımıza açılan soruşturmaların savunmasını Bolu İdare Mahkemesine bugün teslim ettim. Sağ olsun bugün ki iktidar bize adliye koridorlarını öğretti. Ne pahasına olursa olsun. Milletim ve vatanım için her zaman doğru ve dürüst siyaset yapacağım. Yunus Emre’nin dediği gibi, ‘Sen doğru dur. Eğri belasını bulur. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim