İYİ Parti’nin sahada vatandaşlarla bir araya geldiğini belirten İYİ Parti Bolu Milletvekili Adayı Ahmet Örnekbaş, “Bolu İYİ Parti adayları olarak Bolu’dan milletvekili çıkartabileceğimizi düşünüyoruz. Bunları bir hesap kitap neticesinde söylüyorum” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan İYİ Parti Bolu Milletvekili Adayı Ahmet Örnekbaş, hükümeti eleştirdi. Seçim çalışmalarına ilişkin bilgi veren Ahmet Örnekbaş, Bolu’dan en az 1 milletvekili çıkaracaklarını aktardı. Ekonomik açıdan Türkiye’nin kötü durumda olduğunu söyledi.

“BELKİ İKİDE ÇIKARTABİLİRİZ”

Bolu’dan iki milletvekili çıkarmak için de şansları olduğunun altını çizen Örnekbaş, “Biz umutluyuz. Bolu İYİ Parti adayları olarak Bolu’dan milletvekili çıkartabileceğimizi düşünüyoruz. Belki ikide çıkartabiliriz bilemiyorum şu anda. Bunları bir hesap kitap neticesinde söylüyorum” dedi.

“TORPİLİ ESAS ALAN İKTİDAR İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Türkiye’nin ekonomi ve insan hakları konusunda geri gittiğini belirten Örnekbaş, “21 yıllık AK Parti iktidarında şunu gördük ki vaat edilenler gerçekleşmedi. Türkiye 17. büyük ekonomiden 21. ekonomiye geriledi. Hani 10. ekonomi olacaktı. 10 ekonomiden vazgeçtim 17. ekonomi de olamadık. Maalesef gelişmemiş ülkeler kategorisine hızla gidiyoruz. Bu ekonomik bölümü anlattım. İnsan hakları ve özgürlükleri açısından durumumuz nasıl? Bunlarda da sınıfta kaldık. İnsanlar yarınlarına güvenemiyorlar. Kendi başına hukuki bir kaza gelebileceğine herhangi bir haksızlığa uğrayabileceğini, eğer iş adamıysa işi ile kaygı duyuyor. Öğrenci gençse üniversite mezunu ise iş bulma anlamında atanma anlamında geleceği ile kaygı duyuyor. Çünkü liyakate esas alamayan torpili esas alan iktidar ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

“BU MÜLAKATI KİM GETİRDİ?”

İYİ Parti’nin, mülakatı kaldırmak için yıllardır söylemlerde bulunduğunu hatırlatan Örnekbaş, “Bizim genel başkanımız yıllardır bunu söylüyor. ‘Biz mülakatı kaldırıyoruz. Mülakat geçerli değil Türkiye cumhuriyeti vatandaşı kimlik kartı geçerli’ diye bütün her zaman ekranlarda bunu söyledi. ‘Mülakatı kaldıracağım’ diyor. Peki, bu mülakatı kim getirdi?  21 yıldır yandaşları ve beceriksiz insanları kadrolara doldurdu. Ekonomide her alanda duvara tosladık. Karşımıza da böyle kötü bir tablo çıktı. İnsanlar evlerine giderken çoluk çocuğunun yüzüne bakamıyor, markete giderken alışveriş zorlanıyor. Babalar, dedeler torunlarına harçlık vermeye zorlanıyor. Bütün bu zorlanan cümleleri aslında 5 yıldır sahada gördüğüm umutsuzlukların bilgi birikimidir” diye konuştu.

“BOLU’MUZUN CAN YAKAN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”

Bolu’nun sorunlarının çözümlerine hakim olduklarını ifade eden Örnekbaş, “Sorunları biliyorum çözüm yollarını da biliyoruz. Çalmayacağız çaldırmayacağız da. Liyakatle kadrolarla hem Bolu’muzun can yakan sorunlarını çözeceğiz. Bizim insanlarımızı 1. sınıf Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak insan olarak yarınlara umutla güzel günlere gitmesini sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

“DURMAK YOK, BÜTÜN KADROLARIMIZLA ÇALIŞACAĞIZ”

Örnekbaş, sahada çalışmalara başladıklarını işaret ederek, “Genel başkanımızı layıkıyla ağırlayıp Bolulu vatandaşlarımızla buluşturduktan sonra biz gündüzleri belirlediğimiz ilçeler var oraların Pazar yapılma günlerine göre, akşamları belirlediğimiz losyonlarda gençlerle buluşacağız. Köylülerle buluşacağımız köy odaları var. Vatandaşlarımızı nerede bulacaksak biz vatandaşlarımızla buluşacağız. Bunun planlarını yaptık. Safha safha uygulayacağız.  Durmak yok, bütün kadrolarımızla çalışacağız. Çözüm önerilerimizi gençlere, çalışanlara, emeklilerimize anlatacağız. Emeklilerle ilgili son zamanlarda bir takım seçime yönelik tedbirler yapılmış emekli sadece seçim dönemimi hatırlanacak” şeklinde konuştu.

“EMEKLİLİK VE İNTİBAK YASASINI GÖZDEN GEÇİRİRİZ”

İYİ Parti’nin iktidarında yapılacak çalışmalara da değinen Örnekbaş, şu açıklamayı yaptı:

“Bu emeklilerin durumu bugün mü aklınıza geldi? EYT’lileri seçime çeyrek kala mı hatırladınız? Bütün bu sağlık sistemini tekrar gözden geçireceğiz. Biz emeklilik sisteminde sadece tek bir maaşa yöneldik. Çalışma gün sayıları, prim ödeme miktarları bu kriterleri göz görmeden başka alanlarda insanları fakirliğe eşitliyorlar. Çok yanlış bir şey. Bu emeklilik ve intibak yasasını gözden geçiririz. Çünkü bizim emeklimizde batının emeklisi gibi çağdaş bir şekilde yaşamak tatilini yapmak, dinlenmek. Kırk yıl çalışmış hakkı değil mi? Halen evini geçindirebilmek, kirasını ödemek için çarşıda pazarda limon satmak zorunda mı? Seçim çalışmasında da zaten bunları konuşuyoruz. Çözüm önerilerimizde sahada vatandaşlarımıza duyuracağız.”

Editör: Oğuzhan EKE