Bolu’da Özel Eğitime yeni bir soluk getiren Özel İz Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi ile hazırladığı yeni proje özel eğitime farklı bir boyut getirecek.

Özel İz Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İz Akademi’de öğrenim gören özel gereksinimli çocuklar için spordan sanata, hareket eğitiminden, müzikten, doğa aktivitelerine kadar birçok alan da özel çocuklar için kolları sıvadılar.

İlk toplantısını İz Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde yapan iki kurum yöneticileri Özel gereksinimli çocukların hem doğa ile teması, hem spora ve sanata olan ilgilerini ve becerilerini ortaya çıkarmak için bir alanda birlikte çalışma kararı aldılar.

“GENÇLİK MERKEZİ OLARAK ONLARIN DÜNYASINA DOKUNMAK İSTİYORUZ”

Gençlik Hizmetleri Merkezinin enerjisini özel çocuklara yansıtmak istediklerini ifade eden Bolu Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Şimşek; “Özel İz Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile çok farklı bir projeye başladık. Türkiye’de en özel ve örnek projelerden biri olacak. Bu çalışmada tüm enerjimizi özel çocuklarımıza vereceğiz. Onların dünyasına dokunmak, onlarla enerjimizi paylaşmak, yeteneklerini keşfetmek için birlikte hareket edeceğiz. Özel çocuklarımızın doğaya temasını sağlayacağız.  Umuyoruz ki bu yolda İz Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve aileleri ile kalıcı bir birliktelik sağlayarak özel eğitimde çok farklı dokunuşlar yapacağız” dedi.

“PROJEDE ÇOCUKLARIMIZIN YANI SIRA AİLELERİMİZ DE YER ALACAK”

İz Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Harun Ceyhan ise “Kurum olarak farklı projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Hem İz Akademi’de, hem Gençlik Merkezimizde hem de aktivite yapabileceğimiz tüm alanlarda özel çocuklarımızla daha çok vakit geçirmek istiyoruz. Bu çocuklarımızın ailelerini de düşünerek hem sosyal anlamda hem de birliktelik adına farklı bir çalışma yaparak bu projenin ilerde tüm ülkemize örnek olmasını ve bunun Bolu’dan başlamasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

PROJE İLK ETAPTA İZ AKADEMİ ÖĞRENCİLERİNE UYGULANACAK

İlk etapta 1 yıl olarak tasarlanan projenin detaylarının ilerleyen günlerde hazırlanacak program ile İz Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerine uygulanacağı kapsamlı bir çalışmanın çok yakında açıklanacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim