İzzet Baysal Vakfının 36. Ortaöğretim Başarı Ödülleri İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilen törenle dağıtıldı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, konferans salonunda 36. İzzet Baysal Vakfı Ortaöğretim Başarı Ödülleri töreni düzenlendi. Bolu Valisi Erkan Kılıç, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Saygılı, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, kurum müdürleri, il protkolü, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, İzzet Baysal’ın hayatının anlatıldığı kısa belgesel izlendi. Devamında İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın mektubu okundu. Ahmet Baysal, mektubunda kolunun kırık olması sebebiyle programa katılamadığını belirtti.

“BAŞARILARINIZIN ÜNİVERSİTE HAYATINIZDA DA DEVAMINI DİLİYORUM”

Ahmet Baysal’ın, İzzet Baysal Vakfı İdari Müdürü Gürbüz Ertem tarafından okunan mektubunda, “Vakfımızın kurucusu İzzet Baysal, ülkemizin ilk özel teşebbüs sanayicilerinden biridir. 45 yıllık fabrikasında 700’e yakın çalışan işçisinin, toplu sözleşmeyle tespit edilen sabit ücretleri dışında günlük 8 saatlik çalışma saatleri içinde, aynı işten daha fazla üretene ayrıca parasal bir prim vermiştir. Böyle artan üretimden hem işveren olarak kendisi hem katlanan üretimden ülke hem de 8 saatte eline daha fazla geçen işçi kazanmıştır. Özetle, daha fazla çalışanı takdir etmenin faydasını filen yaşamış biriydi. Vakıf kurulduğu zaman bu ödül sisteminin, eğitim alanındaki öğrencilere de uygulanmasının, onları daha fazla çalışmaya teşvik edeceğini düşünmüş ve bugün siz lise öğrencilerini, arkadaşlarınız arasında birinci seçilmişseniz, emin olun ki bu derslerinize ve görevlerinize onlardan daha çok çalışmanın neticesinde yani kendi gayretinizle olmuştur. Bugün alacağınız takdir belgesi ve prim, bunun temsilidir. Başarılarınızın üniversite hayatınızda da devamını diliyorum”  ifadeleri yer aldı.

“İNSANİ DEĞERLERİN KORUNMASI ÖNEM KAZANIYOR”

İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, bilgi ve teknolojinin üretim ve eğitimdeki yerine dikkat çekerek, “İnsani değerleri dikkate almadan yapılacak bilgi ve teknolojik üretimlerin sebep olabileceği büyük yıkıma bugün örneklerini çokça gördüğümüz birçok savaşta ve üretim süreçlerinde maalesef şahit olmaktayız. İnsanlık özellikle yakın geçmişte ve günümüz dünyasında bilgi ve teknolojinin yanlış ve ilkesiz kullanımından kaynaklanan zulüm ve zorlukları yaşamaya devam ediyor. Bilgi ve teknolojiyi üretirken insani değerlerin korunması ise her geçen gün daha fazla önem kazanmaktadır. Yarının dünyasında bilgi ve teknolojideki bilgi ve üretimin bugünden çok daha hızlı ve fazla olacağını söylemek, kehanet olmasa gerek. Böyle bir dünyada yaşarken, millet olarak varlığımızı koruyabilmenin sizlerin gerçekleştireceği başarılı çalışmalarla mümkün olacağını, bunun da bugün alacağınız eğitime bağlı olduğunu ve eğitimin hiçbir dönemde bugünkü değerli ve önemli olmadığını sizlere hatırlatmak isterim” dedi.

“İZZET BAYSAL’IMIZI ÖĞRENCİLERİMİZE ANLATSA”

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, İzzet Baysal’ın Bolu’daki okullarda ders olarak anlatılması gerektiğini dile getirerek, “Biz, evet sempozyumlar yapıyoruz. Yarışmalar yapıyoruz, İzzet Baysal’ımızla ilgili. Fakat, nasıl matematik önemliyse, Türkçe önemliyse, diğer derslerimiz önemliyse bence Bolu’da İzzet Baysal dersi verilmelidir. Yani bir öğretmenimiz şöyle dolaşsa, ayda bir kere sınıflara gitse, İzzet Baysal’ımızı öğretse. İzzet Baysal’ımızın girişimcilik yönünü, İzzet Baysal’ımızın aydınlık yönünü, İzzet Baysal’ımızı milliyetçilik yönünü, öğrencilerimize anlatsa. Dese ki ‘Evet, bu topraklardan yetişen bir insan bu hale geldi ve bizlere, Devlet’e katkısı var.’ Nasıl vakıf kurduğu anlatsak, bakın bir vakıf kurdu İzzet Baba’mız ve yüz yıllar boyunca yaşayacak. Ahmet Baysal başkanımızın ve çok değerli Bolululardan oluşan mütevelli heyetimiz de İzzet Baysal babamızın ve Ahmet Baysal amcamızın izinden giderek yüz yıllar boyunca bu vakfı yaşatacaklar ve gelecek nesillere taşıyacaklar. İzzet Baba’mızın, Baysal ailesinin ölümsüz olmasını sağlayacaklar. Bunları öğretsek de yeni İzzet Baysal’lar Bolu’muzdan çıksa” diye konuştu.

“BAŞARILARINIZIN DEVAMINI TEMENNİ EDİYORUM”

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, kendisinin de İzzet Baysal’ın okulunda eğitim aldığını belirterek, “Ben de sizler gibi ilimizde İzzet Baysal Baba’mızın hastanesinde doğan, daha sonra okullarında okuyarak bugüne kadar gelen ve en son Bolu’ya hizmet makamı, milletvekilliği makamında olan bir kardeşiniz, evladınız, ağabeyinizim. Böyle anne ve babalarınızı gururlandırdığınız için öncelikle başarınızdan dolayı ayrıca tebrik ederim ama anne ve babalarınızı gururlandırdığınızdan dolayı tekrar ayrıca sizlere teşekkür ederim. Başarılarınızın daim olmasını diliyorum. Bolu’da eğitim hayatınızın da veya sosyal hayatınızda her daim yanınızda bir ağabeyinizin, bir kardeşinizin olduğunu bilinmesini isterim. Tekrar hepinize saygı, şükranlarımız arz ediyorum, başarılarınızın devamını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“İZZET BAYSAL’I UNUTMAMIZ NANKÖRLÜK OLUR”

Bolu Valisi Erkan Kılıç, başarının ödüllendirilmesini önemli olduğunu vurgulayarak, “İzzet Baysal, Türkiye’de bakıldığı zaman bu kadar hayırsever ve bütün mal varlığını, Bolu’nun ülkenin geleceği için sağlığı için, eğitimi için harcayan bir değer bulmak gerçekten zor. Bunların sayıları birkaç tane gerçekten. Dolayısıyla İzzet Baysal’ı bizim unutmamız, onun yapmış olduğu hayırları anmamanız nankörlük olur. Kendisine tekrar Allah’tan rahmet diliyorum ve kendisinin başlattığı bu yollar beraber bu ışığı sürekli olarak sürdürüyoruz. Bolu’nun geleceğinin aydınlık olması noktasında bütün kurumlar olarak, bizler de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İzzet Baysal’ın, vakfın yapmış olduğu bu okullardan başarılı olan öğrencilerin de ayrıca vakıf tarafından ödüllendirilmesi, gerçekten her türlü takdirin üzerinde. Sadece fiziki mekân değil, başarılı olan kişilerin de ödüllendirilmesi, onların yüreklendirilmesi ve önünün açılması bu da Bolu’nun geleceği anlamında son derce önemli. Dolayısıyla bu yönden de desteğin ve ödüllendirmenin 36’ncısını yapıyoruz. Bunun da yapılması son derece önemli” şeklinde konuştu.

Konuşmaların akabinde protokol tarafından, eğitim aldıkları liseleri birincilikle bitiren öğrencilere ödülleri takdim edildi. 

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ