Bolu’nun babası, hayırsever iş insanı İzzet Baysal, vefatının 23’üncü yıl dönümünde, mezarı başında dualarla anıldı.

Haber: Oğuzhan Eke

İzzet Baysal Vakfı Kurucusu merhum İzzet Baysal’ın vefatının 23’üncü yıl dönümünde, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde bulunan anıt mezarda, anma töreni düzenlendi. Bolulu vatandaşların ve öğrencilerin yer aldığı anma törenine; İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı, il protokolü, siyasi parti temsilcileri katıldı.

“İZZET BAYSAL, ‘EN BÜYÜK ESERİM, ÜNİVERSİTE’ DEMİŞTİR”

Törenin ilk konuşmasını yapan Rektör Alişarlı, İzzet Baysal’ın yaptığı yatırımlarla Bolu’ya katkı vermeye devam ettiğini ifade ederek, “Bir şehrin tarihine ismini yazdırmak, tüm halkın gönlünde, yer edinmek, hayırlarla anılmak, açtığı hayır hizmetiyle nice insana öncülük etmek, vefatından sonra dahi kendi amel defterine hisse alabilmek, Dünya üzerinde her insana nasip olmaz. Gıpta edilecek olan bu şan ve şeref payelerinin hepsi, merhum İzzet Baysal’a nasip olmuştur. Bir vakıf insanı olan merhum İzzet Baysal, engin görüşü sayesinde doğduğu kent Bolu’ya ve yurdumuza yaptığı katkılar, Bolululara emanet ettiği İzzet Baysal Vakfı aracılığıyla halen devam etmektedir. Bu kampüste varlığını her zaman aramızda hissettiğimiz, İzzet Baysal, ‘En büyük eserim, üniversite’ demiştir. Bizler Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailesi olarak, büyük insan İzzet Baysal’ın eserlerine sahip çıkmayı ve onu gelecek nesillere anlatmayı her daim kesintisiz sürdüreceğiz” dedi.

“BİZ BOLULULAR ÇOK AMA ÇOK ŞANSLI İNSANLARIZ”

Başkan Yardımcısı Özdemir, İzzet Baysal’ın Bolu’ya yaptığı yatırımlara ve yardımlara işaret ederek, “İzzet Baysal’ın okullarında okumuş, İzzet Baysal’ın hastanelerinde tedavi görmüş, İzzet Baysal’ı yaşayan, bu şehri yaşayan ve İzzet Baysal’ı sağlığında tanıma imkânı bulmuş, onun elini öpme şerefine erişmiş birisi olarak söylemeliyim ki biz Bolulular çok ama çok şanslı insanlarız. Çünkü İzzet Baba’mız olmasıyla, belki bugün burada bir üniversitemiz olacaktı ama bu kadar fakültemiz olmayacaktı. Bu kadar öğretim üyemiz olmayacaktı, bu kadar öğrencilerimiz olmayacaktı. Belki İzzet Baba’mız olmasaydı, şehrimizde mutlaka ama mutlaka hastaneler olacak ama bir tıp fakültemiz belki olmayacak. Şehir hastanelerimizde bu kadar donanım olmayacaktı. Bölgenin en iyi sağlık hizmeti veren şehirlerinden bir tanesi olmayacaktık. Belki okullarımız olacaktı ama öğrencilerimiz sıkış – tepiş sıralarda okumak zorunda kalacak, eğitim kalitemiz bu kadar iyi olmayacak, ana okullarda en güçlü illerden bir tanesi olmayacaktık diye düşünüyorum. Demek o ki İzzet Baba’mız bize her alanda temas etti, dokundu. Bizi ve gelecek nesillerimizi aydınlık yarınlara ulaştırmak için gerekli sistemi kurdu” ifadelerini kullandı.

“BOLULU HEMŞEHRİLERİM, KENDİSİYLE HER ZAMAN GURUR DUYSUNLAR”

Vali Kılıç, İzzet Baysal’ın hayırseverlik duygusunun, Bolulu vatandaşlara işlediğini işaret ederek, “Ülkemize, Bolu’muza çok büyük hizmetleri oldu. Bunu herkes biliyor. Bolu’ya gelen bunun farkına daha fazla varıyor. Eğitimde, kültürde, sağlıkta, sanatta, hangi alanda Bolu’da bir ilerleme varsa, burada İzzet Baysal’ın ve vakfının çok büyük katkıları var. Bunu görüyoruz biz.  Bolulu hemşehrilerim, kendisiyle her zaman gurur duysunlar, İzzet Baysal Vakfı’yla gurur duysunlar. Çoğu ilimizde, böyle hayırsever, vatanını milletini seven, bu vatan için kalbi her zaman çarpan birini bulmak, gerçekten kolay değil. Kendisini şükranla anıyorum. Onun bırakmış olduğu yardımseverlik ve dayanışma örneğinin en güzel örneğini biz bu afette, depremde çok iyi bir şekilde gördük. Gerçekten Bolu, nüfus olarak çok büyük bir il değil ama deprem oldu, İzzet amcamızın o hayırseverlik duygusu, kültürü gerçekten ne kadar büyük oranda sirayet ettiğini görmekten, büyük mutluluk duyduk. Herkes seferber oldu, bu vatanın insanlarını enkaz altından çıkartmak, enkaz altından çıkmış yaralı ve yaşayanlara yardımcı olmak için seferber oldular. Bunun altında İzzet Baysal’ın yardımlaşma duygusu, onun vermiş olduğu ruh ve kültürün büyük önem taşıdığını burada görmüş olduk” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Kur’anı Kerim tilaveti yapıldı. Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun duası sonrasında İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve katılımcılar, merhum İzzet Baysal’ın kabrine çiçek bıraktı.

IMG_3210IMG_3183IMG_3237IMG_3240IMG_3137AA-20230305-30483451-30483448-BOLUNUN_HAYIRSEVER_IS_INSANI_IZZET_BAYSAL_VEFATININ_23_YILINDA_KABRI_BASINDA_ANILDIAA-20230305-30483451-30483449-BOLUNUN_HAYIRSEVER_IS_INSANI_IZZET_BAYSAL_VEFATININ_23_YILINDA_KABRI_BASINDA_ANILDIIMG_3156IMG_3167

Editör: Oğuzhan EKE