(HABER MERKEZİ) - Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı 4 saat sürdü. Terörle mücadele ve emekli maaşlarına ek zam gibi konuların masada yer aldığı Kabine Toplantısı sonrası Erdoğan açıklama yapıyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde emeklilerin merakla beklediği ve emeklilere ek zam konusunun görüşüldüğü Kabine Toplantısı sona erdi. Başkan Erdoğan kritik toplantının ardından açıklamalarda bulunuyor.

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarında yer alan satır başları:

"SON 5 GÜNDE 114 HEDEF VURULDU"

Saldırıların ardından şehit yakınlarımızın bir kısmıyla telefonda görüştük. Kendilerine taziyelerimizi sunduk, devlet ve milletimiz adına minnettarlığımızı ifade ettik. Tarih bilmez, kutsal tanımaz edepsizlere rağmen şehit ailelerin metaneti, vakarı karşısında duygulanmamak ele değil. Şehitlerimizin kanlarını her zaman olduğu gibi yerde bırakmadık. Son 5 günde 114 hedef vuruldu, 78 terörist etkisiz hale getirildi. MİT 12 Ocak'tan bugüne kadar toplam 60 kritik altyapı ve mühimmat tesisini imha etmiştir. Emniyet ve jandarma operasyonlarında yılbaşından bu yana terörle iltisaklı 465 kişi gözaltına alınmıştır. Cumartesi günü yaptığımız güvenlik toplantısında sahadaki güncel durumu değerlendirdik. Güvenlik birimlerimize tespit ettikleri tüm terör unsurlarını yok etme talimatı verdik. Bugünkü kabine toplantımızda son dönemde artan terör saldırılarını da tüm yönleriyle ele aldık.

Editör: Servet GÖKÇEK