Aile ve Sosyal Politikalar Bolu İl Müdürlüğü, ŞÖNİM işbirliğinde  “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" çerçevesinde, “Kadına şiddete karşı sıfır tolerans” sloganıyla etkinlik düzenlendi.

Haber: CANSU GÜRZ

Valilik Binası önünde düzenlenen programa; Bolu Valisi Erkan Kılıç,  İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Haluk Saygılı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, İl Sağlık Müdürü Dr.Öğrt.Üy. Muhammed Emin Demirkol, Aile ve Sosyal Politikalar Bolu İl Müdürlüğü personeli katıldı.

25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde,  Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı’na bağlı tarafından bilgi ve bilinçlendirme amacıyla program düzenlendi. Programda  ‘Kadına Şiddete Hayır’, ’Kadına El Kal-Ka-Maz’ ve KADES uygulamasının tanıtılması çalışmalarına da yer verildi.

‘BİR ANLIK DEĞİL, BİR SEÇİMDİR ŞİDDET

Çeşitli broşür ve kitapların sergilendiği programda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Bolu Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü Psikoloğu Elif Ünver Çırpan tarafından söz ve müziği kendisine ait ‘Bir anlık değil, bir seçimdir şiddet’ isimli şarkının klibi izletildi.

Tamamen gönüllüler tarafından tamamlanan klip, izleyiciler tarafından oldukça beğenildi.

YALNIZ DEĞİLSİNİZ

Programın devamında Bolu Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü Personeli ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yaratıcı Drama Topluluğu gönüllü öğrencileri iş birliği ile hazırlanan ‘Yalnız Değilsiniz’ adlı sokak tiyatrosu izleyicilerin beğenisini topladı.

Gösterilen oyunda gerek duygusal ilişkilerde gerek iş ve aile yaşamında çeşitli zorluklarla karşılaşan kadınların hikâyeleri anlatıldı.

Program, Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın tiyatro oyuncularına plaket takdim etmesi ile sona erdi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim