Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranı her geçen gün artıyor. Uzun yıllar Bolu’da marka sepeti butiği ile hizmet veren Ebru Emen, girişimcilik ruhu taşıyan tüm kadınlara örnek oluyor.

1992 doğumlu Ebru Emen, eğitim hayatını Bolu’da tamamladı. Muhasebe mezunu Emen, lise yıllarında giyime olan merakını şimdilerde sahibi olduğu Marka sepeti kurarak taçlandırdı.

Çevresindeki insanların giyim tarzını beğenmesi, ailesi ve eşinin de desteğiyle butik açan Ebru Emen, ilk olarak küçük bir dükkânla bu işe gönül verdi. 2 yılın ardından işini daha da büyüttü ve Bahçelievlerde marka sepeti butiğini açtı.

30 yaşındaki kadın girişimci Ebru Emen, Bolulu kadınların giyime olan ilginin kendisine ilham olduğunu belirterek;  “Bizim büyümemizi sağlayan Bolulu kadınların giyime olan ilgisi oldu. Bizlerde onların zevkine uygun giysiler getirdik. Kombinelerine uygun giysiler seçtik. Güzel bir şekilde de ilerlemeye devam ediyoruz” dedi.

“Daha güçlü olmak için birbirimize destek olalım”

Kendi işini yapmak isteyen kadınlara cesaretli olmaları vurgulayan Emen; “Bir kadının yapamayacağı hiçbir iş yok. Her şey benim için kolay geçti. Bu sektör adına söylemek gerekirse sadece İstanbul’dan ürün alma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Ama onu da eşim beni bu konuda yardımcı oluyor ve destekliyor. Bence bütün kadınlar her işte başarılıdırlar. Kendi işini yapmak isten kadınlarımız cesaretli olsunlar. Güzel analizle yapamayacakları hiçbir iş yok. Bizler her şeyi başarabiliriz. Kadın kadına destek olalım yeter. Tüm kadınların dünya kadınlar günü kutlu olsun. Birbirimize destek olalım bütün kadınlar, kadınların arkasında olsun. Daha da güçlü olalım” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim