Ramazanın 27. gecesine denk gelen ve Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi bugün idrak edilecek. Camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlerin kısıtlanması nedeniyle Kadir Gecesi, evlerde ibadet ve dua edilerek geçirilecek.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Mübarek Ramazan ayının sonuna yavaş yavaş geliyoruz. Ramazan ayının en önemli gecesi elbette Kadir Gecesi... İslam'da, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul ediliyor. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'de adı geçen tek gece olarak yer alıyor.

EVLERDE İBADET VE DUAYLA İDRAK EDİLECEK

Korona virüsü ile salgını ile mücadele edilen bu zorlu dönemde camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlerin kısıtlanması nedeniyle Kadir Gecesi, evlerde ibadet ve duayla idrak edilecek.

Tüm insanlığın kadrini yücelten, sema kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği Kadir Gecesi dargınlıklara ve kırgınlıklara son vermek, nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmak için insanlara önemli fırsatlar sunmaktadır. Kadir Gecesi’nin hayrından hepimizin nasiplenmesini, dua ve ibadetlerimizin kabul olmasını, tüm İslam aleminin ve insanlığın özellikle içinde bulunduğumuz zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını, Ramazan Bayramı’na sağlık, mutluluk, huzur ve hayırlarla ulaşabilmesini diliyoruz.

“Kadir Gecemiz Mübarek Olsun”

Editör: TE Bilisim