Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesine yeni ve kalıcı bir konuk evi kazandırmak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Şehir dışından gelen bazı öğrencilerin konaklayabilmesi için çözümleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Özcan, şimdilik bir otelle anlaştıklarını, kısa vadede bir yurdu kiralamak istediklerini, nihai amaçlarının da kalıcı bir konuk evi yapmak olduğunu sözlerine ekledi.

MEHMET FATİH YALINIZ

Mevcut konukevinin şu an faaliyette olmadığını, binanın konuk evi olarak kullanılmasının da hoş olmadığını dile getiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan şöyle konuştu; “Konuk evimiz şu an faaliyette değil. Faaliyeti daha önceden zaten durdurulmuştu. Şu an orman bölge müdürlüğünü yapmayı taahhüt etmiştik, bildiğiniz gibi. Bir kısmı kent müzesi olarak kullanılıyor oranın diğer kısmı da milli parklar bölge müdürlüğüne geçici olarak kullanımı için verdik. Oranın fiilen konuk evi olarak kullanılması hoş değildi, çok kötü bir görüntüsü vardı. Hala eski yataklar, eski ranzalar, bir kısmı çürümüş halde bekliyor orada uzunca bir süredir. Öğrencimize yakışır bir şekilde bir konuk evi yapmak istiyoruz. Bununla ilgili uygun bir yer tespit etmeye çalışıyoruz. Geçici olarak bir eski yurdu kiralama konusunda da bazı ön görüşmelerimiz oldu. Ama şu ana kadar en azından bu yıl için bir sonuç almış değiliz. Ama dediğimiz gibi konuk evimiz olacaksa, belediyemize ve öğrencimize yakışır temiz, hijyen şartlarına uygun, konuk evi olmaya uygun bir yer tespit etmemiz lazım. Şu an çok yoksul durumda olan bazı öğrencilerimize biz geçici olarak barınmaları için bazı otellerle anlaştık, onlara geçici olarak yardımda bulunuyoruz. Nihai amacımız kalıcı bir konuk evi yapmak. İlk etapta da kız öğrencilerimize yönelik bunu yapmayı istiyoruz.”

Editör: TE Bilisim