Dörtdivan’da kapatılma kararı alınan Dörtdivan Anadolu Lisesi, ilçeye mobilya ve ahşap alanında istihdam oluşturulması amacıyla Dörtdivan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne dönüştürüldü.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe tarafından yapılan açıklama ile, kapanma durumuna gelen Dörtdivan Anadolu Lisesi’ni, Dörtdivan ilçesi için bir fırsata dönüştürmek adına gerekli çalışmaların yapılarak, mevcut okulun, “Dörtdivan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne dönüştürüldüğü ifade edildi.

Dörtdivan’da, 2007 yılında “Dörtdivan Anadolu Öğretmen Lisesi” olarak açılan ve 2014 yılında Anadolu Öğretmen Liseleri’nin kapatılmasıyla birlikte Dörtdivan Anadolu Lisesi’ne dönüştürülen okulun, kapatılarak, yeni eğitim öğretim yılında eğitim faaliyetlerine devam etmeyeceği kararı alınmıştı. Bunun üzerine Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe öncülüğünde mevcut okul, gerekli çalışmalar sonucunda, “Dörtdivan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” adıyla mobilya ve ahşap teknolojisi alanlarında eğitim verecek mesleki okula dönüştürüldü.

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Anadolu Teknik Programı kapsamında; Mobilya ve İç Mekan Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Ressamlığı, Ahşap Doğrama Teknolojisi ve Mobilya Süsleme Sanatları alanlarında eğitim verilerek Dörtdivan ilçesine mobilya ve ahşap sektöründe istihdam oluşturulması amaçlanıyor.

“İLÇEMİZE YENİ BİR OKUL KAZANDIRDIK”

Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ilerleyen dönemlerde farklı meslek alanlarının açılacağını ifade etti. Efe, “Milletimizin alın teri ve vergileri ile yapılan fakat kapanma durumuna gelip artık öğrenci almayacak olan Dörtdivan Anadolu Lisesi yerleşkesinin çürümesine ve kaderine terk edilmesine izin vermeyip gayretlerimiz neticesinde ilçemize yeni bir okul kazandırdık. Okulumuz önümüzdeki 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Anadolu Teknik Programı kapsamında Mobilya ve İç Mekan Teknolojisi Alanında, Mobilya ve İç Mekan Ressamlığı, Ahşap Doğrama Teknolojisi, Mobilya Süsleme Sanatları dallarında sınavla öğrenci alacak okullar arasında yer alarak 10 Mart 2020 tarihinde açılmıştır. İlçemize hayırlı olsun. Okulumuza sonraki eğitim-öğretim yıllarında başka alanlarda eklenecektir” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM YUVASI İLÇEMİZ ADINA FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ”

Başkan Efe, yeni mesleki okulun Dörtdivan ilçesi adına fırsat oluşturduğunu vurgulayarak, “Bu okulumuzdan mezun olacak gençlerimiz ile önümüzdeki dönemde ilçemizde kurulacak mobilya, çerçeve, ahşap ve orman ürünleri üretim tesisleri için eğitilmiş ara elaman ihtiyacı karşılanacaktır. Mezunlarımız doğrudan ilçemizde istihdam edileceklerdir. Kapanma durumuna gelen bu eğitim yuvasını ilçemiz adına bir fırsata dönüştürerek girişimcilerimiz açısından kalifiye işgücü ihtiyacının karşılanması, ilçemiz açısından istihdamın artması ve devletimiz açısından da bu yerleşkenin daha verimli kullanılması sağlanmıştır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim