(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)- Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili, turizm potansiyeli yüksek belde Karacasu’nun son dönemde günlük yaşamın önemli unsurlarından biri olan altyapı sorunları ve içme suyu kalitesi ile ilgili açıklamada bulundu. Beydili, bu sorunları çözmek için ise kararlı bir şekilde çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

1975 yılında köy statüsünden belde hâline gelen Karacasu, doğal güzellikleri ve turistik cazibesi ile dikkat çekiyor. Bu güzelliklerin altını çizen Başkan Beydili, beldenin içme suyu kaynaklarının yeraltından geldiğini belirterek  “O zamanlar kalite yoktu” dedi.

“SULARIMIZ YERALTINDAN GELİYOR”       

İlk adım olarak içme suyu hatlarını yeniden düzenlediklerini ifade eden Beydili; “Karacasu turizm beldesidir. Günlük parklar, kanalizasyonlar, patlak çatlak çıkıyor. Burası 1975 yılında köydü belde oldu. Bizim suyumuz yukarıdan cazibesi ile gelir. Sularımız gölcüğün üstünden gelir. Oralarda bir yayla, yerleşim alanı yok. Çıkan sularımız hep yeraltından geliyor. O zamanlar kalite yoktu.  Biz bu hatları değiştirdik. Suyla ilgili ben çok hassasım. Analiz yaptırdık. Bizim kullanılmayan içilmeyen suyumuz yok” şeklinde konuştu.

Yüzde 30-35'lere ulaşan su kaybını da dikkate alarak altyapıyı tamamen yenileme kararı aldıklarına da dikkat çeken Başkan Beydili, Belde içinde bulunan demir boruların sağlıksız olduğunu ve bu nedenle değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

“SÖZLEŞMEYİ YAPTIK YETKİYİ VERDİK”

Beydili; “Yüzde 30 veya yüzde 35 kaybımız var. Çünkü yapıştırma var. Alt yapıyı sıfırdan yapacağız.  Belde içi tamamen değişecek. Belde içinde demir borular var. Vatandaş diyelim ki ana hat çekilmiş ana hattan sonrasında demir boru yapmış. Demir borularda sağlıklı değil. İller bankasıyla ben anlaştım yüzde 52 bağladık. 8 ay geldiler gittiler. Nihayetinde en son protokolü yaptık. Sözleşmeyi yaptık yetkiyi verdik. Şuan proje aşamasında ama gel gelelim proje öyle hemen bitmiyor” dedi.

“BELDE HALKIMIZIN SAĞLIKLI VE TEMİZ SU İÇEBİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Beydili projenin tamamlanmasının zaman alacağını ve bu sürenin kış aylarına denk geldiği için altyapı çalışmaları şimdilik durduğuna işaret ederek; “Kış ayına geldiği için bizde alt yapıya giremiyoruz. Sağlık il müdürü dedi ki başkanım sıkıntı yok ama demir boru olmayacak. Vanalar demir olamayacak, içi fayans olacak. Bizde şimdi demir borularımızın içlerini fayanslarını bitirdik sayılır. En son aşağı depo kaldı. Yeni küf tutmayan pas bağlamayan kapkaç aldık.  Kapkaçlarda tamamen değişecek yukarıda. Burada belde halkı sağlıklı ve temiz su içsin diye bunları yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Editör: Servet GÖKÇEK