(HABER: ASLI AKIŞ )- Karacasu Belde Belediye Başkanı Celal Beydili, Karacasu beldesinin 1984 yılında yapılan imar planının baştan aşağı yenilendiğini söyledi. Özellikle parsel sahiplerinin yeni evler inşa etmek istediklerinde, arsalarında yeşil alanlar, okul alanları ve imar yollarının bulunmasının sorun oluşturduğuna dikkat çekti.

Karacasu Belde Belediye Başkanı Celal Beydili, beldenin imar konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Beydili, yüzde 50 hibe desteği ile bu yıl içerisinde yeni imar planlarını tamamlamayı hedeflediklerini dile getirerek Karacasu'nun imarının sıfırdan yenileneceğini ve bu sayede beldenin daha düzenli bir yapıya kavuşacağını vurguladı.

“İMAR KOYMADIK, VATANDAŞI ENGELLEMEDİK”

Başkan Beydili; “Karacasu'da 1984’te konulan imar aynen devam ediyor. Mesela diyelim ki vatandaş parsel, ev yapacak. Mutlaka adamın arsasında yeşil alan, okul alanı, imar yolu çıkıyor. Vatandaşların rahatsızlığı bu. Biz burada hiçbir yerde oynama yapmadık. Yani imar koymadık, vatandaşı engellemedik, vatandaşın önünü açmak için gereken neyse çalışıyoruz. Bu çalışma için İller Bankası’ndan yüzde 50 hibe aldık.” İfadelerine yer verdi.

“ZEMİN ETÜTLERİNE BAŞLADILAR”

Başkan Beydili, zemin etütlerinin başladığını ve yaklaşık 15-20 gün içinde tamamlanmasını beklediklerini ifade ederek, “Şu an haritalar çıktı. Zemin etütlerine bugün başladılar. Yani 15 gün, 20 gün sonra zemin etütleri bittikten sonra planlar önümüze gelecek. Önümüze gelince ondan sonra biz orada artık onu kare içine alacağız. Yani vatandaşın önünü açacağız. Yatırımcının önünü açacağız. Planlar tabii haliyle eski planlar olduğu için biz de sıkıntı yaşıyoruz. Vatandaşla karşı karşıya geliyoruz. Tabii bunun da bir bedeli var. Ona da yüzde 50 hibe aldım. İnşallah bu sene planlar bitecek. Ondan sonra önümüze bakacağız. Karacasu'nun imarı yenilenecek. Sıfırdan olacak.” şeklinde konuştu.

“KARACASU DAHA MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK”

İmar düzenlemelerinin belde halkı için ne kadar önemli olduğunu ve bu konuda yapılan çalışmaları aktaran Karacasu Belde Belediye Başkanı Celal Beydili, ilerleyen dönemlerde yeni imar planlarının hayata geçirilmesiyle birlikte Karacasu'nun gelecekte daha modern bir görünüme kavuşacağına işaret etti.

Editör: Oğuzhan EKE