Bolu İl Genel Meclisi (İGM) Kıbrıscık Meclis Üyesi Alaattin Karadoğan, Kıbrıscık’ta yapılmak istenen maden aramasına karşı çıkarak, “Yaylalarımız, deremiz, ovamız, bayırımız, çayırımız yok olacak” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Kıbrıscık’ta 240 hektarlık bir alan maden arama sahası olarak ihale edilecek. Söz konusu alanda yapılacak maden aramasına da CHP Kıbrıscık İGM Üyesi Alaattin Karadoğan, karşı çıktı. Sosyal medya videolu bir mesaj yayımlayan Karadoğan, şu ifadeleri kullandı:

“MADEN ARANMASINI ASLA İSTEMİYORUZ”

“Bizler bu ilçede, Köroğlu diyarında maden aranmasını asla istemiyoruz. Yetkililere bir kez daha sesleniyorum. Bu ihaleyi tekrar gözden geçirin. Üretim yapan köylülerimiz var. Yaylalarımız, deremiz, ovamız, bayırımız, çayırımız yok olacak.”

“KUŞ DAHİ UÇAMAYACAK TEPELER GÖRECEKSİNİZ”

“Kıbrıscık’ın maden sahası ilan edilmesi, yaklaşık 2 milyon 400 bin metrekare alanın maden arama ihalesi 12 Ocak 2023’te yapılacak. Bu ihalenin gerçekleşmemesi bizim tek dileğimiz. Zira, gördüğümüz doğa, bu yeşillik Köroğlu tepesi… Kazdağları’na bir bakın, kuş dahi uçamayacak tepeler göreceksiniz. Bu Kıbrıscık için kötü talihin, makûs tarihin devamıdır.”

“ARADA KALAN ALANI TALEP ETMİŞLER”

Öte yandan söz konusu ihale bölgesinin çevresinde, daha önce maden arama ruhsatı alındığı, Ocak 2023’te yapılacak ihalenin ise bu bölgede ruhsat alan firmanın isteği üzerine açıldığı ileri sürüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Maden Mühendisi Mehmet Özen, “Burası bentonit üzerine, bir talep söz konusu olacak. Aynı talebi yapan firmanın bu alanda 4 tane daha ruhsatı var. Daha önce ihaleyle bunlara hak sağlamış, şu an arama safhalarında böyle bir durum söz konusu. Arada kalan alanı talep etmişler, ihalesi yapılmak üzere. 2021 yılında 4 ayrı ruhsat almış” dedi.

Editör: TE Bilisim