Bolu Valisi Erkan Kılıç, 2023 İl Özel İdaresi Bütçe görüşmeleri öncesi İl Genel Meclisine ziyarette bulundu. Bolu’yu düşünen bir hizmet anlayışı içinde çalışıldığını vurgulayan Kılıç, il genel meclisi üyelerinin gayreti için teşekkür etti.

Haber: Aslı Akış

Toplantı salonuna girişte meclis üyeleri ile tek tek selamlaşan Bolu Valisi Erkan Kılıç, meclis sıralarına oturmadan kürsüden konuşma yaptı. 2023 yılı İl Özel İdaresi bütçesinin 286 milyon lira civarında olacağını belirten Kılıç, bütçesinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmasından sonra meclis üyelerine teşekkür ederek toplantıdan ayrılan Vali Kılıç’a CHP Kıbrıscık İl Genel Meclis Üyesi Alaattin Karadoğan, serzenişte bulundu.

“SAYIN VALİ GELDİ GİTTİ”         

Söz alarak düşüncelerini paylaşan Karadoğan, Vali Kılıç’a yöneltmek istediği sorular olduğunu kaydetti. Karadoğan; “Sayın Vali geldi gitti. Hoş geldi, sefa geldi. 5 dakika gelip gitti. Sorunlar nedir? İlçelerin sorunları nedir? Köylerin sorunları var mı? diye bir soru almadı. Oysa benim Kıbrıscık yoğun bir göç vermiş ilçedir. Benim sorunum şuydu; hemen önümüzdeki aydan sonra yoğun bir kış dönemine giriyoruz. 45-50 tane yaşlı bakıma muhtaç insanımızın derme çatma evlerde kalacağını varsayarsak, ki öyle olacak. En azından Aile Sosyal Kültür Hizmetler Müdürlüğüne gittiğimizde huzurevlerinin dolu olduğu, bakım evlerinin dolu olduğunu öğrendim. Şimdi en azından Kıbrıscık merkezde yaşlı bakım evini en az kış aylarında, 6 ay bir bakım evi, yani kamu binalarında değerlendirebiliriz. Bu konuda bir çalışma yapabilir misiniz? diye soracaktım. En azından şimdi buradan soruyorum. Bunun gündeme alınmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim