Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümü nedeniyle yayınladı.

“GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü SONSUZLUĞA UĞURLADIĞIMIZ GÜNDÜR”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz mesajında, “Bugün; egemen güçler tarafından işgal edilmiş, orduları dağıtılmış bir ülkeyi savaş meydanlarında yeniden kuran, imkânsızlıklar içinden çağdaş ve güçlü bir ülke yaratan, gerçekleştirdiği devrimlerle tüm dünyayı kendine hayran bırakan, 20. yüzyılın unutulmaz liderini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız gündür. Kurtuluş Savaşı’nın önderi, ebedi Başkomutanımız, Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 85. yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

“CUMHURİYETİMİZİ NİCE 100 YILLARA TAŞIYACAKTIR”

Sadece 84 milyon değil dünyanın dört bir yanında bulunan vatandaşlarımız Ulu Önder’i anacak, bıraktığı vatana, devrimleriyle aydınlattığı ülkeye, sahip olduğumuz tüm çağdaş değerlere nasıl sahip çıktığını gösterecektir. Kısacık bir ömre sayısız savaşlar sığdıran ve sonunda da “benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’i kuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir ülkenin kurtarıcısı ve kurucusu olmakla yetinmeyip fikirleriyle, devrimleriyle ülkenin geleceğini de aydınlatmıştır. Cumhuriyetin fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür evlatları, ülkemizi her alanda muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak, Cumhuriyetimizi nice 100 yıllara taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikalinin 85’inci yıl dönümünde Aziz Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum; tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

Editör: Servet GÖKÇEK