(HABER: ASLI AKIŞ)- Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın CHP’ye geri dönüşüyle ilgili; “Tanju Özcan’ın belirtilen suçları işlemediği için CHP’ye geri döneceğini düşünüyorum. Adaylık noktasında ise süreç nasıl işler hep birlikte göreceğiz” dedi.

CHP’de 38. kurultay öncesi son kez toplanan PM'nin gündeminde Cumhuriyet’in 100’üncü yılı sebebiyle ihraç edilen parti üyelerinin affı vardı. CHP’den ihraç edilenler arasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’da yer alınca gözler af için bir ismin konuşulup konuşulmadığına çevrildi.

CHP genel Başkanı Özgür Özel,  Düzce’de “Tanju benim arkadaşım, kardeşim. Parti Meclisi verecek kararı. Bana kalsa ben Tanju'yu evimde yatırırım, Tanju bizim kardeşimiz ama Parti Meclisinin vereceği bir karara genel başkanın bir şey söylemesi doğru değil” demişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz de Köroğlu TV mikrofonlarına özel açıklamada bulunarak konuyu değerlendirdi.

“PARTİ MECLİSİ KARAR VERECEK”    

Karagöz, CHP’nin 100. Yıla özel af gündeme getirdiğini anımsatarak; “Tanju Özcan malumunuz partiden ihraç edildi ama 7. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hem de 8. Genel Başkanımız Özgür Özel tarafından biliyorsunuz cumhuriyetin ve CHP’nin 100. Yılına özel bir af gündeme geldi. Bu da son parti meclisi toplantısında nihai karara bağlandı. Yeni seçilecek PM kararı verecek. Kimlerin yaralanacağı burada açık ve net bir şekilde belirli. Kadına karşı herhangi bir suç işlemeyen tecavüz, taciz, yüz kızartıcı suçlarının tamamının dışında olan parti üyelerimize özel 100. Yıl affı gündemde. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’e, Düzce il kongresinde ‘Tanju Özcan ile ilgili ne düşünüyorsunuz?’ sorusu yöneltildi. Kendisi benim kendi inisiyatifime kalmış olsa “Ben Tanju Özcan’ı evimde yatırırım” dedi. Fakat bunun nihai kararını parti meclisi vereceğini belirtti” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ YÜZ YILLIK BİR DEV, ULU ÇINAR”

Başkan Tanju Özcan’ın partiye geri döneceğinin de altını çizen Karagöz; “Tabi Tanju Özcan’da başka bir siyasi partiden aday olmayı düşünmediğini belirtmişti. Eğer CHP olmaz ise bağımsız aday olurum diyordu.  Dün bir açıklamada bulundu. %99 CHP’den aday olacağını söyledi. Süreç parti tüzüğü süresince işleyecek. Ben Tanju Özcan’ın belirtilen suçları işlemediği için CHP’ye geri döneceğini düşünüyorum. Adaylık noktasında ise süreç nasıl işler hep birlikte göreceğiz. Birden fazla adayımız olabilir. Cumhuriyet Halk Partisi yüz yıllık bir dev, ulu çınar. Dolayısıyla onlarca belediye başkan aday adayımız ortaya çıkacaktır. Bize gelen isimler var ama nihai kararı Bolulu hemşerilerimiz, Bolu parti tabanımız sonrasında genel merkezimiz ve parti meclisimiz verecektir.” şeklinde konuştu.

Editör: Ebru Buket EKE