​(HABER MERKEZİ) - Kıbrıscık ve Seben ilçelerindeki karakılçık çeltik alanlarında; hastalık ve zararlı kontrolleri gerçekleştirildi.

Çeltik alanlarında yapılan kontrollerin ardından üreticiler, yetiştiricilik ve kültürel bakım konularında bilgilendirildi.

“ÜRETİCİLERİMİZE BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR”

iklim değişiklikleri ve uygun hava koşullarının da etkisi çeltik ekim alanlarında olumsuzluklara sebep olabileceğini aktaran İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Ar, “Son yıllarda meydana gelen iklim değişiklikleri ve uygun hava koşullarının da etkisi çeltik ekim alanlarında olumsuzluklara sebep olabilmektedir. İlimizin coğrafi işaretli ürün markalarından biri olan Kıbrıscık Karakılçık Çeltik ekim alanlarında hastalık ve zararlı kontrol kontrol çalışmalarımız periyodik olarak devam etmekle birlikte yetiştiricilerimiz de karşılaşmış oldukları olumsuzluklar hususunda il/ilçe müdürlüklerimiz ile irtibatta olmalıdır. Kontrol çalışmalarımızın yanında teknik personelimizce üreticilerimize bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Herhangi bir olumsuzlukta üreticilerimiz gereksiz ilaçlama vs. kaçınmalıdır. Doğadaki diğer canlıların yaşamlarına etki etmemek açısından olası ilaç kullanımlarında uzman personelimizce tavsiye edilen ürünler kullanılmalı, İl Müdürlüğümüz duyuruları ve önerileri doğrultusunda hareket etmeleri önem arz etmektedir” dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK