Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

CHP İl Başkanı Kazım Karsu yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Basın mensupları insanoğlunun bilgi ve öğrenme açlığı yüzyıllardır süregelen bir olgudur. Çevremizde ve dünyada olan biteni öğrenmek, bunları da çevremiz ile paylaşmak bir ihtiyaçtır. Zor ancak, son derece önemli bir görevi gece gündüz demeden ifa eden gazeteciler, milletimizin duyan kulağı, gören gözü, konuşan dili, yazan eli ve hak terazisinden sapmayan vicdanıdır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Gazeteciler, kanunun ve umumun menfaatlerinin aksine muamelelere şahit ve vakıf oldukları takdirde gerekli yayında bulunmalıdır” sözünde olduğu gibi basın mensuplarımız bildiklerini samimiyetle kaleme almalı ve toplumumuzun doğru bilgiye ulaşması adına çalışmalıdırlar. Her ne kadar son yıllarda ülkemizde basın hürriyetine gölge düşürecek birtakım uygulamalarla gazeteciler tahakküm altına alınmaya çalışılsa da bu baskılara göğüs gererek mesleğine, kalemine sahip çıkan gazeteciler sayesinde bu mücadele devam etmektedir. Bu kapsamda ilerleyen zamanda basın mensuplarımıza yönelik tüm baskıların son bulmasını temenni ediyoruz.

Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden basın çalışanlarımızın ve tüm gazetecilerimizin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

Editör: TE Bilisim