Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kurulan ve bünyesinde 22 sporcuyu barındıran, Kartalkaya Orman Kayak Spor Kulübü Derneği, çalışmalarına Kartalkaya’da başladı.

Kayak sporunun yaygınlaşması ve gelişmesine katkıda bulunmak, bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacıyla kurulan Kartalkaya Orman Kayak Spor Kulübü Derneği çalışmalarına Kartlakaya'da başladı.

Kartalkaya Kayak merkezinde çalışmalarına başlayan dernek, toplam 22 sporcu ile faaliyetlerini sürdürüyor. Profesyonel kayak hocaları eşliğinde yapılan antrenmanlar büyük bir neşe içinde geçiyor.

Bolu yöresinde kayak sporunu seven çocukların, bu tutkularına ulaşmalarını sağlamak, kişisel ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla bu tür sosyal etkinlikleri desteklediklerini belirten Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, özellikle son zamanlarda teknolojinin tutsak aldığı gençlerimizi, doğayla ve sportif faaliyetlerle buluşturarak, onlara gerçek hayatı tanıtmayı ve doğa sevgisini de aşılamayı hedeflediklerini ifade etti.

Bu sporu yapmak isteyen başta şehit ve gazi yakınlarının dernekle irtibata geçmeleri halinde her türlü desteği vereceklerini belirten Şentürk, tüm gençleri bu tür sosyal etkinlikleri yapmaya davet etti.

Editör: TE Bilisim