Gövem Köyü Muhtarı Uğur Özcan, hakkında kaybolan sütunlarla ilgili yapılan suç duyurusu sonrası yaptığı yazılı açıklamada, “Tarafıma basın yoluyla ‘tarihi eser taş sattı’ diyerek yaptığı iftiraların tamamen asılsız olduğunu, muhtarlık görevime karşı bir eylem olduğunu belirtmek isterim” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’nun Merkez İlçesine bağlı Gövem Köyü’nde, yaşanan olayda, köy merkezindeki 3 tarihi sütunun kaybolduğu, kayıp tarihi sütunlardan 2 tanesinin, ünlü bir firmanın sahibi olan ailenin villasının bahçesinde bulunduğu ifade edildi. Son kayıp sütunun bulunması için de köylüler tarafından, Köy Muhtarı Uğur Özcan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu aktarıldı.

MUHTAR YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Taşların taşınmasında bağı olduğu iddia edilen köy muhtarı Uğur Özcan yaşananlar üzerine yazılı bir basın açıklaması yaptı. Özcan, üzerine iftira atıldığını belirterek, taşların yol genişletme çalışması sırasında başka bir köylü tarafından götürüldüğünü dile getirdi. Özcan’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“İFTİRA, TAMAMEN ASILSIZ”

“03 Ağustos 2022 tarihinde köyümüzün eski muhtarları Ekrem Karaağaç, Muzaffer Yaman ve Şerafettin Güler ile Ekrem Karaağaç’ın oğulları, Muzaffer Yaman’ın babası ile emlakçı Mehmet Türk’ün tarafıma basın yoluyla ‘tarihi eser taş sattı’ diyerek yaptığı iftiraların tamamen asılsız olduğunu, muhtarlık görevime karşı bir eylem olduğunu belirtmek isterim.”

“MAHSURU YOK, ALABİLİRSİN’ DEDİM”

“2020 yılında isimsiz dilekçe ile valilik makamına bu konu üzerine şikâyet edildim. 2021 yılında karar çıktı ve beraat ettim. Olay şöyledir: Elimde önceki halleriyle fotoğrafları bulunan iki adet taşın bir tanesi, yukarı mahallede yol kenarında bulunan çamın dibinde, önceden ortası delik olan ve harman işlerinde yuvi olarak kullanılan ne olduğu belirsiz kırık bir taştır. Diğeri ise merkez mahallemizde, Süleyman Becer’in evinin önünde toprağa gömülü, sadece üstü görünen, virane kullanılmayan çeşmenin yanında, çöplerin içinde olan kırık bir taştır. Bu taşı yol genişletme ve çevre düzenleme çalışmaları esnasında Özel İdarenin kepçesi yolun kenarına itmiştir. Bunu gören köyümüz halkından Sabahattin Becer, taşı evinin bahçesine götürmek istediğini söylemiştir. Ben de ‘mahsuru yok, alabilirsin’ dedim.”

“TAŞIN TARİHİ DEĞERİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİK”

“Sonra şikâyet gelince, ikimiz de mahkemeye çıktık, ne olduğunu bilmediğimiz iki kırık taşın tarihi değeri olduğunu öğrendik. Mahkemeden beraat kararı aldık. Ayrıca yeni yapılan şikâyette üçüncü bir taştan bahsedilmektedir. Öyle bir taş yoktur. Ben olan taşları eski görüntüleriyle kanıtlıyorum, onlar da göstersinler, üçüncü taş olduğuna dair söylemler kesinlikle iftiradır. Ben muhtar olduğum 3,5 yıl boyunca Ekrem Karaağaç, Suat Karaağaç, Mehmet Türk, İsmail Yaman tarafından şikayet edilmekteyim. Elimde 4 adet kovuşturmaya yer olmadığına dair karar vardır.”

“TAŞLARIN TESLİMİ İÇİN DİLEKÇEM MEVCUTTUR”

“Ayrıca bu taşlar için olaydan sonra, Bolu Valiliğinde ve Müze Müdürlüğünde taşların teslimi için dilekçem mevcuttur. Geçen yıl Hanyeri mahallemizde yaptığım kanalizasyon çalışmasında 2 adet tarihi taş bulunmuştur. Hemen Müze Müdürlüğü’ne müracaat ettim ve tarafıma zimmet yapılarak tel örgü ile çevirdim. Evrakları ve fotoğrafları mevcuttur. Eski muhtar Şerafettin Güler 30 yıllık muhtarlık süresince gözüm gibi koruduğum dediği taşların neden bildirisini yapmamış, tel örgü içine almamış, çöplüğün içinde gömülü vaziyette mi muhafaza etmiş?”

“HEP SEÇİMLE GÖREVE GELMİŞ BİRİYİM”

“Muhtar olduğum 3,5 yıl içinde köyüme sayısız hizmetlerde bulundum. Bunun kanıtı olarak köy halkımızı ve Bolu il Özel İdaresini gösterebilirim, eski muhtarlar bu kadar sürede yaptığım hizmeti 50 yılda yapmamışlardır. Muhtarlık görevimin yanında uzun süredir Gövem Piroğlu Kooperatif Başkanı, Gövem Köyü Cami ve Kuran Kursu Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı olarak bu üç görevi aynı anda yapmış ve hep seçimle göreve gelmiş biriyim. Bunca yıldır halkın güvenini kazanmış biri olarak söylemek isterim ki, yapılan bu karalamalar şahsımı zedelemek ve yapmakta olduğum görevlere bir daha seçilmememi sağlamak maksadıyla yapılmaktadır.”

 

 

Editör: TE Bilisim