(Haber Merkezi) - Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Hekimoğlu Grup İnşaat A.Ş. ve Hime İnşaat A.Ş. ortak girişimi arasında sözleşme imzalandı.

733 Milyon TL’ye İhale edilen projede, Sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte 10 gün içerisinde yer teslimi yapılarak; 1.Etap 236 Adet Konut, 154 Adet Dükkân, 34 adet Ofis İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ile ilgili çalışmalar ihaleyi alan firmalar tarafından başlayacak.

TOKİ tarafından yayınlanan ihale bilgilerine göre; Kentsel Dönüşüm Projesi 1.Etap 236 Adet Konut, 154 Adet Dükkân, 34 adet Ofis İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yer teslimin ardından 450 takvim günü içerisinde tamamlanacak.

“ZORU BAŞARDIK”

Konu ile ilgili açıklama yapan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, kentsel dönüşüm projesi ile ilgili gelişmeleri yakinen takip ettiklerini aktararak, ‘’İlçemize hayırlı olsun, büyük uğraşlar verdik, büyük emekler verdik ve her gün takipçisi olarak kentsel dönüşüm projesi ile ilgili gelişmeleri yakinen takip ettik. Zoru başardık. İhaleyi alan firmalar ile TOKİ arasında sözleşme imzalandı, süreç takvimine göre yakında yer teslimi yapılacak. Yer tesliminin ardından firmalar çalışmalara hemen başlayacak. Güney kısmı ile ilgilide ihale hazırlıkları devam ediyor. Süreç belki çok uzadı ama ülkemizin yaşadığı zorlukları herkes görüyor. Birçok devletin başına gelse belki de beyaz bayrak çekeceği Kahramanmaraş merkezli depremlerin bıraktığı hasar öyle kolay kolay atlatılacak hasarlar değil. Hem insan kaybımız hem de maddi kayıplara rağmen Devletimiz çok şükür dimdik ayakta. Bakanlığımız ve TOKİ hem deprem bölgesinde binlerce konutu yapıyor hem de bizim kentsel dönüşüm projemizi hayata geçirdi. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. İlçemize, bölgemize hayırlı olsun.” dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK