(Haber: Oğuzhan Eke) – Kıbrıscık Halk Oyunları ekibi, İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Dans Günlerinde büyük beğeni topladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “Geleneğin İzinden” Uluslararası Dans Günleri etkinliği Cemal Reşit Rey Konser salonunda gerçekleştirildi. 19 ilden dans gruplarının katıldığı etkinlikte, Bolu Folklor Araştırmaları ve Uygulamaları Spor Kulübü Bolu Kıbrıscık Köroğlu Halk Oyunları Topluluğu yer aldı.

Bolu temsilcisi, programda sergilediği Bolu – Kıbrıscık kaşıklı karşılama oyunları ve yöreye has kıyafetleriyle büyük beğeni topladı.

Ekip eğitmeni, Halk Oyunları Araştırmacısı ve Eğitmeni Orhan Aytar,“Yöresel oyunlarımızı otantik bir tavırda üç kırma çoban kavalı ile sergiledik. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Doç. Cihan Yurtçu Kaval icrası ile oyuncularımıza eşlik etti. Programda yer alan 19 İl kendi yöre oyunlarını otantik bir şekilde sergilediler. Kayıt altına alınan bu oyunlar, gelecek açısından arşivlenmesi kayıt altına alınması önem arz etmektedir. Halk kültürümüze değer vererek destekleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İBB Kültür ve İBB Orkestralar Birimlerine sonsuz teşekkürler” dedi.

Uluslararası Dans Günleri etkinliğinin proje danışmanlığını Tahir Bakal, yönetmenliğini ise Murat Uygun yaptı.

Editör: Oğuzhan EKE