(HABER: OĞUZHAN EKE) - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Anadolu Buluşmaları Yerel Medya Çalıştayı 2023” programında yaptığı konuşmasında, "Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde, günlük gazetece almayacaksınız diye tasarruf genelgesi mi çıkarılır?" dedi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, “Anadolu Buluşmaları Yerel Medya Çalıştayı 2023” programı gerçekleştirildi. Programa Bolu'dan, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mert Minisker ve Köroğlu Gazetesi Haber Müdürü Oğuzhan Eke katıldı.

Programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında tasarruf tedbirleri genelgesine değindi.

“GAZETECE ALMAYACAKSINIZ DİYE TASARRUF GENELGESİ Mİ ÇIKARILIR?”

Belediyelerin haber kuruluşlarına destek olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ekonomik kriz var. Büyük sorunlar yaşanıyor. Sizinle ilgili tasarruf genelgesi çıkardılar. ‘Günlük gazete alımı yapılmayacak.’ ‘Görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak.’ Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde, günlük gazetece almayacaksınız diye tasarruf genelgesi mi çıkarılır? Tam, utanılacak bir tablo. Tam tersine belediye başkanı o gazeteyi almalı, görmeli. Benimle ilgili bir eleştiri var mıdır, yok mudur diye. Belediye çalışanları görmeli. Vatandaş belediyeye gelecek, birisi ile muhatap olmadan önce belki bir yerde oturacak. Kendisini çağıracaklar. Oturduğu yerde yerel gazeteler olsa, alıp gazetelere baksa, orada yayınlanan dergiler olsa, alıp dergilere baksa. Ayıp mı olur? Bunun neresi tasarruf? Hani olur da 100-500 bin lira para harcarsınız günlük, aman bunu yapmayın dersiniz anlarım. Gazetenin fiyatı ne zaten arkadaşlar? Nedir yani bunun fiyatı?” dedi.

Kılıçdaroğlu, kamu spotları  için de "Kamu spotları niye ücretsiz? Kamu spotu veriyorsanız, parasını vereceksiniz. Ben televizyon kanalını sen bedava yayın yap diye mi kurdum? Sen bana hangi katkıda bulunuyorsun? Bunun da mücadelesini vermek zorundasınız, burada da büyük bir haksızlık var… Kamu spotçuluğu adı altında reklam yaparsınız, bunun da parasınız ödemezsiniz. Bunu yapmak zorundasınız, niye yapmak zorundasınız, hangi gerekçe ile yapmak zorundasınız? Bunun da kalkması lazım" ifadelerini kullandı.