Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin 2. turunda resmi olmayan sonuçlar netleşti. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi

AA verilerine göre, sandıkların yüzde 99.37'si açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 52.09 oy oranına ulaşırken Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 47.91 oldu.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ni Erdoğan'ın kazanmasının ardından Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde basın açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* Hakkınızın yenmesine müsaade edemezdim, etmedim. Göz yumamazdım, yummadım. Eziyetlere, haksız, hukuksuz, adaletsiz bir düzene karşı susup dilsiz şeytan olamazdım, olmadım.

* Milyonlarca göçmenin gelip de sizin 2. sınıf vatandaş olmanıza susamazsın, susmadım. Evlatlarımız işsiz güçsüz hayata tutunmaya çalışırken hakkınızın yenmesine müsaade edemezdim.

* Her gün, her şeye zam gelirken, benim halkımın belinin bükülmesine gönlüm razı gelemezdi.

* Bu toprakların bir insanı olarak her zaman hakkınız, hukukunuz için kimse sizi ezmesin diye bolluk içinde yaşayın diye mücadele verdim, vermeye devam edeceğim.

* Son yılların en adil olmayan seçim sürecini yaşadık. Devletin bütün imkanları bir siyasi partiye seferber edildi, bir adamın ayakları altına serildi. Bu ahlak ve hukuk dışı baskılara, yayılmak istenen korku iklimine boyun eğmeden mücadele eden Millet İttifakı'nın genel başkanlarına, teşkilatlarına, seçmenlerimize, sandıklara sahip çıkan vatandaşlarıma teşekkür ederim.

* Yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ