CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün Bolu’dan sonraki durağı olan Düzce’de kamp alanın bulundu yola bir kamyon tarafından hayvan gübresi döküldü. Yaşanan bu olayı CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in Düzceli Münir Emiral’in AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’le yaptığı telefon görüşmesini sosyal medyada paylaşması büyük yankı uyandırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün Bolu etabının ardından Düzce’de devam etti. Yürüyüşe katılanların konaklayacağı alana yakın bir yere bir kamyon tarafından hayvan gübresi döküldü. Kamyonun dorsesindeki hayvan gübresini yola döktüğü anlar trafikte hemen arkasında seyreden araçtaki vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

Görüntülerde, kamyonun hareket halinde iken dorsesini kaldırarak gübreyi dökerek hızlı bir şekilde seyrettiği görülüyor.

DÜZCELİ VATANDAŞTAN TEPKİ

Yaşanan olayın ardından CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in” İşte Düzce'li AKP üyesi bir vatandaşımızın tezek provokasyonuna tepkisi. Helal olsun, bu sağduyu bizi kurtaracak. Provokasyona gelmiyoruz..” notuyla sosyal medyada yaptığı paylaşım dikkat çekti. Erdem’in paylaştığı videoda sorular yönelttiği kişi adının Münir Emiral olduğunu söylerken AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş’le yaptığı görüşmeler yer alıyor.

Emiral, ‘Erdem’in kim döktü?’ sorusuna “bunu cahilin biri döktü” yanıtını verdi. Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i arayarak gerekeni söylediğini ifade eden Münir Emiral, “Başkan Keleş, ekiplerin yolu temizleyeceğini söyledi. Yalan söylüyor. Bu pisliğin buradan kalkması lazım. Ben Düzceliyim. AK Parti’nin bu zararını ödüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkan Keleş’e gerekeni yapması lazım. Böyle cahillik, enayilik olmaz. Bu Türkiye’nin zararına. Sen Halk Partinin genel başkanına böyle pislik yapıyorsun.” Diyerek tepki gösterdi. Erdem’le konuştuğu sırada çalan telefonuna yanıt veren Emiral, kendisini arayan AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’e durumu anlatarak “Burası yarım saate temizlenmezse Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet edeceğim. Böyle cahillik böyle pislik olmaz. Düzce’yi pislediniz. Ben konuşurum. Eğer bu buradan kalkmazsa ben Münir Emiral, Erdoğan’ı ararım, gerekeni, yaparım. Ona göre, bu pislik hemen kalkacak buradan. Ayıp ya. Ben babanın arkadaşım. Mehmet Keleş’i aradım.’ Kaldıracağız’ dedi. Gübrenin yanındayım, kimse gelmiyor” diye konuştu.

YOL TEMİZLENDİ

Yola dökülen tezek kepçe ile temizlendi. Yenişehir Belediyesi, yol sulama aracı ile Düzce Belediyesi itfaiye ekipleriyle yolu yıkadı. Vatandaşlar ise dökülen tezeğe tepki gösterdi.

KAMYON BULUNDU

Polis ekipleri, yola hayvan gübresi dökerek uzaklaşan kamyonu bularak sahibine ulaştı. Aracın işçiler tarafından kullanıldığı belirtilirken araç çekici ile Yediemin Otoparkı’na çekildi.

 

Editör: TE Bilisim