Eğitim iş Sendikası Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Bolu İl Başkanı Erkan Korkmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Korkmaz, “Zafer Bayramı’nı var eden kararlılığı, yeniden yeşertmek yurttaşlık vazifemizdir” dedi.

Haber: Selda Selin Özbay

Eğitim iş Sendikası Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Bolu İl Başkanı Erkan Korkmaz, mesajında Türk ulusunun yeni bir tarih yazdığı 30 Ağustos’un anlam ve öneminin altını çizdi. 30 Ağustos 1922’de insanlık tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir bağımsızlık destanı yazan Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını minnet ve vefayla andı.

“SAVAŞ MEYDANINDA YENİ BİR TARİH YAZMA MUCİZESİ”

Korkmaz, halklara ilham olan 30 Ağustos Zaferi ile ilgili şunu ifade etti: “Büyük önder Atatürk’ün Kocatepe’deki kararlılığı, bundan tam 101 yıl önce tüm emperyalistlere ders, tüm mazlum halklara ilham olacak bir zaferi beraberinde getirmişti. Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan umut dolu süreç, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı sonucunda kazanılan 30 Ağustos Zaferi ile taçlandı. Atatürk’ün ‘Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve istiklâl düşüncesinin ölümsüz bir abidesidir. Bu eseri yaratan bir milletin evlâdı, bir ordunun Başkomutanı olduğumdan, mutluluk ve bahtiyarlığım sonsuzdur’ sözleriyle önemini anlattığı 30 Ağustos Zaferi, Türk ulusunun emperyalistlerin kendisine biçtiği kaderi yırtıp atarak savaş meydanında yeni bir tarih yazma mucizesidir. Bu toprakların insanının tebaa olmaktan millet olmaya geçişinin, çağı yakalayıp öne geçmesinin en önemli kilometre taşlarından biridir 30 Ağustos. Bugün içimiz gururla, kıvançla ve şükranla dolu. Ancak bugün aynı zamanda ‘nereden nereye’ diye sormanın da günüdür”

 “GELİŞMİŞ ÜLKELERE PARMAK ISIRTACAK BİR VİZYON VE İLKELER BİRLİĞİYLE KURULAN CUMHURİYET”

Cumhuriyet’in, bugün birçok alanda kurulduğu günden daha geride olduğunu ifade eden Korkmaz, “30 Ağustos Zaferi ve sonrasındaki tarihi zaferlerle kavuştuğumuz Cumhuriyet, bugün birçok alanda kurulduğu günden çok daha geridedir. Atatürk’ün en büyük eserim dediği, bu topraklardaki insanları tebaa olmaktan çıkarıp ulus haline getiren Cumhuriyet’imiz, son 21 yılda her anlamda geriletilmiş durumdadır. Bütün gelişmiş ülkelere parmak ısırtacak bir vizyon ve ilkeler birliğiyle kurulan Cumhuriyet’in, bugün ne yazık ki eğitimden adalete, demokrasiden hak ve özgürlüklere kadar birçok taşıyıcı kolonu, tahrip edilmiş haldedir. Daha açık bir ifadeyle; Cumhuriyet, onu hazmedemeyenlerin elinde paha biçilmez kazanımlarını bir bir kaybetmektedir. Padişahlık dönemine öykünülen günümüzde, her gün biraz daha budanan hak ve özgürlüklerimiz, Cumhuriyet’in ülke değeri olarak kabul ettiği çalışan insana artık yöneticilerin adeta köle olarak bakması, laikliğin gün aşırı hedef alınıp tek tip bir yaşam tarzının empoze edilmesi gibi uzayıp giden bir karanlık liste, bizi büyük Zaferimizin mirasından gün be gün alıkoymaktadır” şeklinde konuştu.

“CUMHURİYET KAVGASINA BİR AN OLSUN ARA VERMEYECEĞİMİZİN ALTINI ÇİZİYORUZ”

Korkmaz, tüm halkın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladıklarını belirterek, “Cumhuriyet’in ve devrimlerinin bekçisi olan Birleşik Kamu-İş olarak; 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bu bilinçle karşılıyoruz. Bu kıymetli yıldönümlerini sadece bir gurur nostaljisi değil, birer bileme taşı olarak kabul ediyoruz. Kararlılığımızı, umudumuzu geçmişin fısıldadığı hakikatle bileyliyoruz ve ülkede her alanda yaşanan gerici kuşatmaya karşı verdiğimiz Cumhuriyet kavgasına bir an olsun ara vermeyeceğimizin altını çiziyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; 30 Ağustos 1922’de insanlık tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir bağımsızlık destanı yazan Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını minnet ve vefayla anıyor, tüm halkımızın Zafer Bayramı’nı kutluyoruz” dedi.