Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Master Planı çalışmasına ilişkin, “Önümüzdeki yılın başı itibariyle Master Turizm projemiz inşallah bitecektir” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bölgenin en büyük turizm çalışmalarından birisi olan ve 38 bin dönüm büyüklükte bir arazide hayata geçmesi ön görülen Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Master Planı’na ilişin Bolu Valisi Erkan Kılıç açıklama yaptı.

“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Projenin 1 sene içerisinde bitirileceğini aktaran Kılıç, “Bolu’da turizmin ilk etapta yapılması gereken başlangıç olarak değerlendirilen Bolu Köroğlu Turizm Master Planı kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yılın başı itibariyle Master Turizm projemizde inşallah bitecektir” dedi.

“ÖNÜMÜZÜ AÇACAK BİR PROJE”

Kılıç, projenin Bolu’nun önün açacak bir yapıda olduğunu aktararak, “Bu projeyle bizim planlama çalışmasıyla beraber ilimizde turizm ve kültürel anlamda neler yapılabilir, hangi bölgede hangi turizm sektörü daha öncelikli olması noktasında bu çalışma bize ışık tutacak. Burada spor turizmi, kış turizmi onun dışında doğa turizmi ve turizmin alt kategorileri hangisini ilave edebilirsek ilave edebiliriz. Çünkü Bolu bunların hepsini içinde barındıran bir yapıda. Köroğlu Turizm Master Planı çalışması da önümüzü açacak bir proje çalışması” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim