Bina ve yerleşim lejantlarının hazırlanmaya başladığı Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Master Planı’na ilişkin Bolu halkının bilgisi olmadığı görülürken, vatandaşların en büyük endişesi doğanın zarar görmesi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’nun turizm atağı olarak ifade edilen Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Master Planı, 38 bin hektar alanda hayata geçirilecek. Çok geniş bir alanı kaplayan çalışmaya ilişkin, Bolu Valisi Erkan Kılıç, 2023 yılının başı itibariyle projenin tamamlanacağını açıkladı. Çalışmaya dair yeni gelişme ise turizm alanı ilan edilen bölgede açılacak yerleşim yerlerine ilişkin. Edinilen bilgiye göre, bölgede yerleşime açılacak alanların lejantı oluşmaya başladı.

FARKLI GÖRÜŞLER HÂKİM

Öte yandan, proje tüm hızıyla devam ederken Bolulu vatandaşların konu hakkında bilgiye sahip olmadığı görüldü. Çoğu Bolulu vatandaş turizm çalışmasını ilk kez duyduğunun altını çizdi. Ayrıca, vatandaşların konuya dair bilgisinin olmaması, soru işaretlerine de neden oluyor.

“DOĞAYA ZARAR VERMEYECEKSE OLABİLİR”

Projenin içeriğini bilmediğini aktaran Dilek Özkan, “Valla içeriğini bilmek lazım. Nasıl etkisi olduğunu. Doğaya zarar vermeyecekse olabilir, turizm açısından. Katkı sağlayacağını düşünüyorum. İçeriğini iyice bilmek lazım. Daha önce duymamıştım” diyerek doğa vurgusu yaparken, aynı fikirde olan Hacer Demirel, “Doğaya zarar vermeyecekse olabilir, niye olmasın” dedi.

“DOĞAYA İLLAKİ DOKUNULUR”

Konuya dair bilgisi olmadığını aktaran Erdem Kılıç, doğanın zarar göreceğine emin olduğunu ifade ederek, “Eğer ranta açılacaksa, oteller açılacaksa ben zannetmiyorum, doğaya illaki dokunulur. Yani ben açılmasını tasvip etmiyorum. İstemiyorum, doğaya dokunulmasını. Tam projeyi de bilmiyorum ama belli Köroğlu Dağları, o bölge... Turizme açılacak, oteller açılacak… İlla ki belli bir şeye dokunulacak” ifadelerini kullandı.

“DAHA ÖNCE DUYMADIK”

Çalışmayı ilk kez duyduğunu belirten ve detayını bilmediğini için yeterli yorumu yapamadığını aktaran Muammer Doğan, “Çok büyük katkılar sağlayabilir diye düşünüyorum. Yani şimdi Bolu’muz zaten turizm bölgesi. Özellikle kış turizmi meşhur. 38 bin hektarlık bir alana ne gibi bir turizm planı yapılacak onu da bilmek gerekiyor. Tabi, bilmek gerekiyor. Daha önce duymadık. Otel mi yapılacak, farklı bir şey mi yapılacak? Onu bilmediğim için bir şey diyemiyorum” diye konuştu.

“BOLU İÇİN BİR ÇİVİ ÇAKILSIN”

Projeyi bir kere duyduğunu belirten Selahattin Yılmaz ise projeye sıcak baktığını belirterek, “Valla çok iyi olur Bolu için. Yeter ki yapılsın. Bolu için bir çivi çakılsın, Bolu için çakılır. İyi olur inşallah. Geçen haberlerde bir mevzu oldu, duydum da yapılıp yapılmayacağından malumatım yoktu. İnşallah olur” şeklinde konuştu.

“OTELLER YAPILACAK”

Bolu Eski Valisi Ahmet Ümit, Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Master Planı’na ilişkin, Bolu Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısında yaptığı açıklamada, “Orada bir kongre merkezi yapılacak, spor kompleksleri yapılacak, oteller yapılacak” bilgisini verdi.

Editör: TE Bilisim