50. Yıl izzet Baysal İlkokulu Basın Yayın ve İletişim Kulübü öğrencileri Köroğlu Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Burhan Yeşiltaş ve Köroğlu TV Muhabiri Aslı Akış ile bir araya geldi.

Haber: Mehmet Fatih Yalınız

50. Yıl izzet Baysal İlkokulu Basın Yayın ve İletişim Kulübü, rehber öğretmeni tarafından okula davet edilen Köroğlu Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Burhan Yeşiltaş ve Köroğlu TV Muhabiri Aslı Akış 2,3 ve 4. sınıf öğrencileriyle buluştu.

Öğrencilerden gelen gazeteci, gazete, basın, medya, muhabir, yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni, spiker ve kameraman kimdir? Sorularını cevaplayan Köroğlu TV Muhabiri Aslı Akış konferansta gazetecilik mesleği hakkında bilgilendirmede bulundu.

Günümüz koşullarında dijital ve teknolojik öğelerin daha çok ön palana çıkarak yaygınlaştığı bir ortamda internet haber sitelerinin de son derece hızlı ve objektif haber anlayışı ile gündemi yakından takip ettiğini vurgulayan Akış, Türkiye’de çeşitli üniversitelerin iletişim fakültelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora programlarıyla gazetecilik eğitimlerinin verildiğini kaydetti. Ayrıca alaylı yetişen gazetecilerin de olduğunu belirterek, Günlük, haftalık, on beş günde bir ve aylık gazetelerin olduğunu söyledi.

Aslı Akış, mesleğin zor ve bir o kadarda keyifli yanlarını da anlatarak öğrencilere ilgi alanlarına göre meslek seçmeleri konusunda önerilerde bulundu. Son olarak Basın Yayın ve İletişim Kulübü öğrencilerine kendisini dinledikleri için teşekkür eden Köroğlu Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Burhan Yeşiltaş ve Köroğlu TV Muhabiri Aslı Akış bu tarz etkinliklere her zaman katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim