Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde gerçekleşen taşlı saldırıya dair ateş püskürdü. Özcan, “Köroğlu’nun torunları sakin kalmaz, yiyorsa hadi Bolu’da yapın bakalım” dedi.

HABER: EBRU BUKET EKE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu miting için dün Erzurum’a gitti ancak miting alanında bulunan bir grup tarafından seçim otobüsüne taşlı saldırı gerçekleştirildi. Yaşanan gerginlik üzerine miting yarıda kesildi. Taşlı saldırı sonucu mitinge katılanlardan yaralananlar da oldu.

Yaşanan olay üzerine birçok siyasi tepki gösterirken bir tepki de Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan geldi. Özcan, aynı durumun Bolu’da yaşanması halinde Köroğlu’nun torunlarının sakin kalmayacağını vurgulayarak, “Domuz bağınızı da getirin, yüreğiniz yetiyorsa… Hodri meydan teröristler!” diye seslendi. “Adım belli, adresim belli” diyerek meydan okuyan Tanju Özcan, olayları çıkaranlara “çöp diye süpürürüm sizi” ifadelerini kullandı. 

“KÖROĞLU’NUN TORUNLARI OLARAK BEKLİYOR OLACAĞIZ”

Başkan Özcan, 9 Mayıs Salı günü Bolu’da gerçekleştirilecek mitingi işaret ederek, “ Erzurum’da, Sayın Ekrem İmamoğlu’na AKP’nin ortaklarından olan Hizbullahçı teröristler tarafından yapılan hain suikast girişimini nefretle kınıyorum. Bu olay, en son 23 Haziran 1975’de Gerede’de Bülent Ecevit’e yapılan taşlı saldırıyı hatırlattı. Sizin zihniyetiniz bu tür provokasyonları hep seçimi kaybedeceklerini anladıklarında yapar. Gerede’deki 1975 saldırısından sonra Bülent Ecevit sandıkta size nasıl bir tokat vurduysa, aynı tokadı 14 Mayıs’ta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yiyeceksiniz. Bu Hizbullahçı teröristlerin yüreği yetiyorsa Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Ekrem İmamoğlu 9 Mayıs Salı günü Bolu Belediyesi önünde olacak. Yiyorsa hadi gelin bakalım.  Köroğlu’nun torunları, dadaş kardeşlerimiz kadar sakin olmayabilir. Gelebilecek misiniz? Yer, Bolu Belediye önü,9 Mayıs Salı… Saat 13:00… Domuz bağınızı da getirin, yüreğiniz yetiyorsa… Köroğlu’nun torunları olarak bekliyor olacağız… Pislik yaratıklar… Ekrem Başkan da geliyor… Yarım kalan hesabınızı tamamlayın yüreksiz Hizbullahçılar… Allah ne takdir ettiyse o olur… Hodri meydan teröristler!” sözlerine yer verdi.

 “ADIM BELLİ, ADRESİM BELLİ”

Yerinin belli olduğunu ve korkmadığını söyleyen Özcan, “Bu zibidilerden korkmayın… Sinmeyin sakın. Susa susa bu korku imparatorluğunun oluşumuna katkı sunduk… Neden sakin olayım ben… Adamı taşlayacaklar, tehdit edecekler, sakin biz olacağız... Azdan az çoktan çok gider… Sizden hiç tırsmam… Adım belli, adresim belli… Tüm terör örgütlerine ve onlara sahip çıkan hükümet ve yandaşlarına AKTİF görevinin başında bir Belediye başkanı olarak meydan okuyorum... Çöp diye süpürürüm sizi!” dedi.

Editör: Ebru Buket EKE