Yüksel Emlak İnşaat ortaklarından Emrah Şener, Korona virüs pandemisinin insanların ev tercihlerini değiştirdiğini söyledi. Şener; “İnsanların gayrimenkulle ilgili büyük talepleri var. 2+1, 1+1 yatırım amaçlı olmakla birlikte genelde geniş balkonlu daireler tercih ediliyor” dedi.

Özel Haber: Aslı Akış

 Koronavirüs salgını sürecinde evlerde kalınan süre ve Bolu’nun deprem bölgesi olması vatandaşların gayrimenkuldeki tercihleri değiştirdi. Tüketiciler artık ev fiyatından çok daha geniş, ferah, balkonlu ve bahçeli evleri tercih ediyor. Türkiye ekonomisinin önemli sektörlerinden gayrimenkulde, pandemi sürecinin etkilerinin atlatıldığı gözlenirken;  devlet destekli kamu bankalarının başlattığı konut kredisinin ivme kazandırdığı satış rakamları satışları hareketlendirdi. Konut almak isteyenler artık ev fiyatından çok yaşanabilir alanı geniş evleri tercih ediliyor.

“SIFIR EV VATANDAŞLARIN İLK TERCİHİ”

Yüksel Emlak İnşaat ortaklarından Emrah Şener, Bolu’da vatandaşların yatırım ve kira amaçlı ev alma tercihleri olduğunun altını çizerek; “Emlak işi maddiyata dayalı bir ticaret olduğu için insanların gayrimenkulle ilgili büyük talepleri var.  Gayrimenkul, yatırım ve kira amaçlı almak değerlendirmek istiyorlar. Pandemi sürecinde faiz oranları yüksekti. Şu anda faiz oranları uygun durumda. Pandemi sürecine göre şu anda satışlar daha hareketli. Daire fiyatlarının yüksek olduğu söylenir fakat maliyet açısından baktığımızda daire fiyatları uygun durumdadır. Bolu küçük bir şehrimiz olduğu için makul olan 2+1, 1+1 yatırım amaçlı evler ve genelde geniş balkonlu daireler tercih ediliyor. Yatırım amaçlı ev almak isteyenler ise çok fazla ev özelliği aramıyorlar. Bolu deprem bölgesi olduğu için sıfır ev olması vatandaşların ilk tercih sebebi oluyor” şeklinde konuştu.

“SESSİZ, SAKİN OLMASINDAN O MAHALLEYİ ÖNERİYORUZ”

Şener, daha çok geniş ve balkonu olan daireler tercih eden vatandaşların istekleri doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek; “Bolu’da genelde merkeze yönelik bölgelerde evler tercih ediliyor. Mahalle olarak; Tabaklar mahallesi, Bahçelievler mahallesi, Borazanlar mahallesi, Karaçayır mahallesi tercih ediliyor. Oturma amaçlı olarak 3 katlı binalı bölgelerde yani Kılıçarslan Mahallesi, kalıcı konutlar mahallesine bakılıyor. Uzun süreli oturmayı düşünen vatandaşlarımız geniş daire istiyorlar. Genelde ilk tercihleri 4+1 ama bütçelerine göre 3+1 dairelere de yönelebiliyorlar. Vatandaşlarımıza mahalle olarak yönlendirme yapmıyoruz. Onların istedikleri yerlere göre hareket ediyoruz. Bizim tercihimiz genelde Kılıçarslan Mahallesi. Sessiz, sakin, nezih bir ortam olduğu için o mahalleyi öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU FIRSATI KAÇIRMASINLAR”

Son olarak, konut kredi faiz oranlarının düştüğü dönemde gayrimenkul almak isteyenlere fırsatı kaçırmamaları önerinde bulunan Emrah Şener; “Vatandaşlar 0,64, 0,74, 0,79 konut kredisi faiz oranlarını bildikleri için emlak sektörü de son 2 haftadır çok hareketli geçiyor. Bu rakamları bir daha yakalayamayacaklarını düşünüyorlar. O yüzden bu dönem hareketli geçiyor. Gayrimenkul almak için bu fırsatı kaçırmamalarını öneriyorum. Bir an önce bu fırsatı değerlendirmeliler” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim