Kazakistan Astana Khusainov Avrasya Beşeri Bilimler Enstitüsü (Khusainov Eurasian Humanities Institute) yöneticilerinden Aygül Sandibaeva, Lazzat Alipbekova ve Güljan Arenova’dan oluşan heyet BAİBÜ’yü ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz, Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Kamil Gürel ile BAİBÜ Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül, BAİBÜ Eğitim Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Enver Kapağan ve BAİBÜ Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Coşkun da hazır bulundu.

AKADEMİK İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Kussayinov Avrasya Beşeri Bilimler Enstitüsü ile BAİBÜ arasında yapılan ikili anlaşma, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ile Kazakistan Astana Khusainov Avrasya Enstitüsü yöneticisi Aygül Sandibaeva tarafından imzalandı. Anlaşma çerçevesinde öğrenci ve akademisyen değişim programı, ikili diploma çalışmaları ve akademik iş birlikleri yapılacak.

Rektör Alişarlı ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirirken üniversiteler arası ilişkilerin geliştirilmesi açısından üzerlerine düşenleri yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Kussayinov Avrasya Beşeri Bilimler Enstitüsü heyeti de gördükleri misafirperverlik ve işbirliğine dönük yaklaşımlarından dolayı Rektör Alişarlı’ya teşekkür ettiler. Ziyaret karşılıklı hediye takdimiyle sona erdi.

Editör: Servet GÖKÇEK