(ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ)Bolu Belediyesi tarafından Umutkent Mahallesi 4. Ada üzerindeki evlendirme ormanına yapılacak çocuk park alanına mahalle sakinlerinden tepki geldi. Umutkent Mahalle Muhtarı Nuray Akmaz, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı işaret ederek “İstişare yapılmadan karar veriliyor Başkana güvendik fakat güvendiğimiz gibi olmadı. Kesinlikle çocuk parkı istemiyoruz.” diyerek ses yükseltti.

Bolu Belediyesi tarafından Alpağut Mahallesi'nde bulunan bir çocuk parkı, içerisindeki oyun gruplarının tehlikeli olduğu ve çocukların yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle mahalle sakinleri tarafından şikayet edildi. Şikayetler artınca, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan talimat verdi ve Alpağut Mahallesi'ndeki parktaki oyun grupları kaldırıldı.

Ancak Alpağut Mahallesindeki parktan kaldırılan oyun gurupları bu kez Umutkent Mahallesi 4. Ada üzerindeki evlendirme ormanına yapılacak parka yerleştirilmek istendi. Mahalle sakinleri de Umutkent Mahallesi'nde yapılacak olan çocuk parkını güvenli bulmadıklarını ve çocuklar için tehlikeli olabileceğini düşündükleri gerekçesiyle tepki gösterdi.

Umutkent Mahalle Muhtarı Nuray Akmaz ve beraberindeki mahalle sakinleri açıklama sırasında da belediye personeli ile karşı karşıya geldi.

“ÇOCUKLAR YARALANIP DÜŞÜYOR”

Parkın yapılacağı alanda mahalle sakinleri ile bir araya gelen Umutkent Mahalle Muhtarı Nuray Akmaz, “Evlendirme ormanı geçmişte sıkıntılı bir yerdi. Belediye burayı düzenledi. Alpağut Mahallesindeki parkta çocukların düştüğü ve yaralandığı gerekçesiyle oyun guruplarının kaldırıldığını ilettiler bize. Bulunduğumuz yer 4. Adamızın tam ön kısmına denk geliyor. Evleri direkt görüyor. Ayrıca oradaki çocuklar yaralanıp düşüyor, aynı durum burada da olacak” dedi.

“BAŞKANA GÜVENDİK AMA OLMADI”

Akmaz, Bolu Bedeliye Başkanı Tanju Özcan’a da gönderme yaparak; “Muhtarlığımızın önüne betonlar dikilirken başkan bey “Emin olun, güvenin. Çok güzel olacak. Herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak” dedi. Başkana güvendik fakat güvendiğimiz gibi olmadı. Çocuklar düştü ve yaralandı aynı durumun burada da yaşanmasını istemiyorum. Boş alanlar var mı var. Neden özellikle burası? Orada yaralana çocuk burada da yaralanacak. Karşı tarafta mezarlığın yan tarafı var, Büfenin alt tarafı var, madem tehlike arz etmiyor oraya yapılabilir” şeklinde konuştu.

“DİNLENME ALANI OLACAK DENİLDİ ÖYLE OLMADI”      

Yapılacak parkı ve içerisinde yerleştirilecek oyun guruplarını güvenli bulmadığını dile getiren muhtar Akmaz; “3 gün önce Alpağut’tan bir vatandaş beni aradı “Çocuğumuzun bir tanesi yoğun bakıma kaldırıldı, iki çocuk da hastanede. Parkın kaldırılmasını istiyorum” dedi. Bende oranın muhtarıyla görüşmesini söyledim. Şimdi bana yetkililer 3-5 emekli o parkı istemiyor diyorlar. Emekliler, yaşlılarımız bizim başımızın tacı.  Bize dinlenme alanı olacak denildi. Bizde banklar ve spor aletleri konulur şeklinde düşündük. Öyle olmadı.

“YAPILACAK PARKI GÜVENLİ BULMUYORUM”

Bizim mahallemizde adalarımızın hepsinde park var. Yapılacak parkı güvenli görmüyorum. Arkadaşlar güvenli olduğunu dile getiriyorlar peki diğer parktaki çocuk neden yaralandı? Kesinlikle çocuk parkı istemiyoruz. Yıkılmadan önce diğer parkı da gördüm.” İfadelerini kullandı.

“İSTİŞARE YAPILMADAN KARAR VERİLİYOR”

Nuray Akmaz, kendilerinin haberi olmadan park yapılması kararı verilmesine de tepkisini belirterek; “Bu işler hiç istişare yapılmadan karar veriliyor. Ben burada park yapılacağını da tesadüfen öğrendim. Oyun gurupları gelmiş onları dahi görmedim. Ayrıca vatandaş neden gelip bu hengâmenin içerisine girsin? O vatandaş beni seçmiş bende o vatandaş ile ilgili söz hakkına sahibim. Yağmurun altında insanlar bekliyor. Yazıktır, günahtır. Bu şekilde iddialaşmanın anlamı yok. Ben kimseyi üzmek istemiyorum. Parkı istemiyoruz. Dinlenme alanı ve spor alanları olsun yeterli” diye konuştu.

“BİR SÜRÜ ÇOCUĞUN DÜŞTÜĞÜ HABERLERİ ÇIKTI”

Mahalle sakinlerinden bir vatandaş; “Bu başka bir yerden sökülüp getiriliyor buraya. Orada bir sürü çocuğun düştüğü haberleri çıktı. Şimdi ben burada çocuğumu nasıl bırakayım. Şunun dönemeçleri bir kere saçma sapan yani. Biz çocuklarımızı nasıl tutacağız. İstemiyoruz. Biz bu parkı hiçbir şekilde istemiyoruz. Anne olarak istemiyoruz. Kabul etmiyoruz. Ben gibi daha birçok arkadaşımda aynı şekilde. Şimdi çocuğum dışarı çıktığında buraya geldiğinde yani tamamen aklım burada kalacak. Ayrıca bizim burada zaten parkımız var. Öbür mahalleden niye sökülüp buraya geliyor” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZA ZARAR GELDİĞİ ZAMAN BELEDİYE ÜSTLENECEK Mİ?” 

Bir başka mahalle sakini ise “Çok tehlikeli olduğu için çok dönemeçli. Çocuklarımıza yarın bir zarar geldiği zaman belediye üstlenecek mi?  Çocuklarımız kaza geçirdiği zaman yapsınlar. Üstlenmiyorlarsa yapmasınlar istemiyoruz kesinlikle. Çok tehlikeli bir şey bu. Burası zaten çok küçük buraya büyük bir alanın olması lazım park alanı için” dedi.

Editör: Ebru Buket EKE