(HABER: EBRU BUKET EKE) - EMEK Partisi Bolu Belediye Meclis Üyesi Adayı Mahir Koparan, yerel yönetimlerdeki rant sistemini eleştirerek, hiçbir alanda kar amacı güdülmemesi gerektiğine dikkat çekti. Emeklilerin sesini duyurmak için mitinge davet etti.

Milli Eğitim Müdürlüğünden emekli memur Mahir Koparan, Emek Partisinden (EMEP) Bolu Belediye Meclis Üyesi adayı olduğunu duyurdu. “Bolu’yu emekçiler yönetecek diyen Koparan, yerel yönetimlerin rant ilişkileriyle anıldığını bundan dolayı “rantçı değil halkçı belediyecilik” sloganıyla yola çıktığını belirtti. Belediyelerin hiçbir alanda kar amacı gütmemesi gerektiğine dikkat çeken Mahir Koparan öte yandan emeklilerin sesini duyurmak için Boluluları 20 Mart Çarşamba (yarın) saat 14.00’de gerçekleşecek mitinge davet etti.

Mahir Koparan, şu şekilde konuştu;

“Alışagelmiş bir belediyecilik anlayışı var ülkemizde. Çeşitli siyasi partiler ve onların meclis üyeleriyle yönetim şekli oluşuyor. Ancak biz şunu biliyoruz ki; yönetimde ne şeffaflık var halk adına ne de açık bir ihale yönetimi. Var olduğu söylense de biz görmüyoruz. Halkın sorunlarını direkt birinci ağızdan ileten Belediye Meclis üyelerine ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz için Belediye Meclisi üyesi adayı oldum.”

“İHALELER, SOSYAL İLİŞKİLER SÜREKLİ YANDAŞLARA VERİLİR HALE GELDİ”

“Belediyeler, yerel yönetimler mevcut yapı içerisinde rant ilişkileriyle anılır oldu. Zaten öyleydi ama son zamanlarda bu daha da belirginleşti. Yani bu bir rant ihalesi oluşturuyor. Biz istiyoruz ki hizmetler belediyenin kendi eliyle yapılsın, taşeronlaştırılmasın. Onun için rantçı değil halkçı belediyecilik anlayışını savunuyoruz.”

“BELEDİYECİLİK HİÇBİR ALANDA KAR AMACI GÜTMEMELİ”

“Bolu’nun problemleri az çok belli ama esas problemlerden birisi trafik ve ulaşımın çok pahalı olmasıdır. Bu özellikle dezavantajlı kesim ve öğrenciler için böyle. 30-35 bin öğrencimiz var. Ulaşım oldukça pahalı. Neden belediye kendi imkanlarıyla ulaşımı çözmez? Bugünkü fiyatlarla ulaşım bir öğrenci için 2-3 lira gibi sembolik fiyatlarda olması gerekir. Çünkü belediyecilik ulaşımda kar amacı gütmemeli. Hatta hiçbir alanda kar amacı gütmemeli. Yani Halkçı anlayışla yönetilmeli. Yine dezavantajlı kesimlerden kadınlarımız, çocuklarımız, öğrencilerimiz neden kafelerde 50-60 liraya çay içsinler? Neden 80-100 liraya kahve içsinler? Belediye bunları kiralıyor. Kiralayan şirket doğal olarak kar etmek isteyecektir. Biz istiyoruz ki özelleştirilen belediyenin malları tekrar kamulaştırılsın ve belediye eliyle işletilsin.”

EMEKLİLERİN SESİNİ DUYURMAK İÇİN MİTİNG DÜZENLEYECEKLER

“Emekliler olarak Çarşamba günü Belediye Meydanında toplanıp Kardelen Meydanına kadar taleplerimizi dile getiren bir miting yapacağız. Bu mitinge Bolu’da emekli olup da ‘ben emekli maaşımla geçinemiyorum’ ya da ‘az geliyor’ diyen bütün emeklilerimizi davet ediyoruz. Birlikte olmak istiyoruz. Taleplerimiz var. Bunları haykırmak istiyoruz.”

Editör: Ebru Buket EKE