(HABER:HURİ AFACAN)- Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından 1-7 Mart Muhasebeciler Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Çelenk sunma törenine, Bolu SGK İl Müdürü Mehmet Hanefi Taştan, Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi,  KOSGEB Müdürü Abdurrahman Usta, İŞ-Kur İl Müdürü İsmail Yalçın, Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İlkay Bağatırmali müşavirler, Bolu SMMMO üyeleri ve oda mensupları katıldı.

Oda adına Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İlkay Bağatır’ın Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından Saygı Duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Bolu Serbest Muhasebeciler ve Müşavirler Odası Başkanı İlkay Bağatır, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

“MESLEĞİMİZLE KIVANÇ DUYUYORUZ”

Bağatır, meslek olarak ülke ekonomisine katkı sunduklarını belirterek; “Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla 1-7 Mart, Muhasebe Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu önemli haftada mesleğimizin ve Cumhuriyetimizin birlikte yürüttüğü bu yolculuğu kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.  Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirler olarak 100 yıldır Cumhuriyetimizle 35 yıldır mesleğimizle kıvanç duyuyoruz” şeklinde konuştu.

“ODAMIZA KAYITLI 348 SERBEST MUHASEBECİ BULUNMAKTA”

Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına kayıtlı 348 Serbest muhasebeci Mali Müşavir 61 stajyer bulunduğunu belirten Bağatır; “Ülkemizde Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleği ile meslek örgütü, Anayasamızın 135’inci maddesine istinaden kurulmuştur. Meslek örgütümüz, kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Meslek örgütümüz çatısı altında 125 bin 526 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 5 bin yeminli Mali Müşavir ile 18 bin stajyer ülke genelinde faaliyet göstermektedir. İlimiz genelinde ise odamıza kayıtlı 348 Serbest muhasebeci Mali Müşavir 61 stajyerimiz bulunmaktadır” dedi.

“VİZYONUMUZLA ÜLKEMİZE VE İŞLETMELERİMİZE HİZMET VERMEKTEYİZ”

Bağatır, Mali Müşavirlerin üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalıştığına işaret ederek; “13 Haziran 1989 tarihinde yasal statüsüne kavuşan meslek örgütlenmemiz 35 yıldır örgütlenme sürecini geride bırakmış bulunmaktadır. Bu süreç mesleğin varoluş, gelişim ve kurumsallaşma mücadelesini oluşturmuştur. Diğer meslek örgütleri ile kıyaslandığında oldukça genç olan bu yapı, gençliğinin verdiği dinamizm ile önemli mesafeler kat etmiştir. Ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan, Mali Müşavirler üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışmaktadır. Kaliteli hizmet sunarak, işletmelerimizin gelişimine katkı vererek, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize hizmet vermekteyiz.” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMAYA VE ÜRETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Açıklamasının sonunda çalışmaya ve üretmeye devam ettiklerinin altını çizen İlkay Bağatır; “Gururla ifade etmek isterim ki biz aynı zamanda ülkemizde katılımcı demokrasinin yayılması açısından örnek gösterilecek çok büyük bir meslek örgütüyüz. Her gün halkımızın içinde halkı en iyi bilen, ülkemizdeki sıkıntıları en iyi takip edenler, meslektaşlarımızdır. Bu camianın mensupları yaşadıkları sıkıntılara rağmen, çalışmaya ve üretmeye devam ediyor. Bu yüzden TURMOB ve odaların ses, sağduyunun sesidir. Türk millerine hizmet isteyenlerin, kulak vermesi gereken bir sestir. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir meslektaşlarımızın Muhasebe Haftasını kutluyor, dünyamız, ülkemiz meslektaşlarımız için sağlıklı, huzurlu günler diliyorum." diye konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ