Bolu İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer başkanlığında yapıldı. Gerçekleşen oturumunda 4 madde görüşülerek karara bağlandı.

Haber: Aslı Akış

İl Genel Meclisi 2021 yılı mart ayı toplantılarının ilk oturumu, divan kâtipleri tarafından mart ayı il genel meclisi karar özetleri ve il encümeni karar özetlerinin okunması ile başladı.

Yaşar Yüceer Başkanlığında gerçekleşen İl Genel Meclisi Mart Ayı toplantılarının ilk oturumunda ilk gündem maddesi ilimiz Merkez İlçe, Çepni köyü hudutlarında 116 ada 49 parselin bulunduğu alana ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin onanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor görüşüldü ve meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının ikinci gündem maddesi olan, Mengen İlçesi, Rüknettin köyü hudutlarında tapunun 156 parsel nosunda kayıtlı taşınmaz için hazırlanan kırsal turizm tesis alanı amaçlı uygulama imar planının onanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesi, ilimiz Mudurnu İlçesi Avdullar ve Çamyurdu köyleri Öküz Ovası yaylası mevkiinde bulunan hayvan içme suyu (HİS) ve Köy sulama (KÖS) amaçlı gölete ilave sulama suyu sağlayacak olan su kaynaklarının tahsisinin yapılması talebi Çevre ve Sağlık komisyonuna havale edildi.

Toplantının dördüncü ve son maddesi olan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Gerede ilçesi, Seviller mahallesinde bulunan tapunun 628 ada, 6 parsel nosunda 5362,75 m2’lik üzerinde Mehmet Zeliha Güzelce İlköğretim okulun bulunan taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığı, İnşaat ve Emlak Dairesi Genel Müdürlüğüne tahsisisin yapılması talebi Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edildi.

İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının ilk gününe Mengen Ak Parti Meclis üyesi Hüseyin Şenkan Aykan’ın nezaketi damgasını vurdu.

MECLİS ÜYESİ ERDOĞAN YETKİN’E DOĞUM GÜNÜ SÜPRİZİ

Ak Parti Mengen İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Şenkan Aykan, Meclis üyesi arkadaşı Erdoğan Yetkin’e doğum günü sürprizi yaptı. Toplantının sona ermesiyle birlikte Aykan, Yeniçağa İl Genel Meclisi üyesi Erdoğan Yetkin’in doğum gününü kutlayarak hediyesini verdi. Aykan’ın bu nazik davranışı diğer Meclis üyelerinden de alkış aldı.

Editör: TE Bilisim