Masaüstü bilgisayar, donanımların kasada toplandığı ve yüksek performansla öne çıkan alternatifler içeriyor. Masaüstü bilgisayarlar her ne kadar laptop gibi taşınabilir yapıda olmasa da, gelişmiş özellikleriyle tercih ediliyor. PC modellerinde, satın alma kararı vermeden önce birçok noktaya dikkat etmek gerekiyor. Bunların başında, PC’yi kullanım alanı da geliyor. Masaüstü bilgisayar çeşitleri farklı ihtiyaçlara hitap ediyor.

Bilgisayar satış sitelerinde, masaüstü bilgisayar modelleri tek bir kategori altında yer alsa da hem üretim modeli hem de kullanım amacına göre farklı çeşitleri vardır. Peki masaüstü bilgisayarlarda hangi çeşitler öne çıkıyor?

En Popüler Masaüstü Bilgisayar Çeşitleri

Masaüstü bilgisayar modellerinde işlemci, ekran kartı, RAM gibi özelliklere göre kullanıcılar seçim yapıyor. Bununla birlikte, teknik detaylara gelmeden önce ilk adım, hangi masaüstü modelini seçeceğinize karar vermektir. Masaüstü PC modellerinde aşağıdaki alternatifler ön plana çıkıyor:

●      Mini masaüstü pc: Mini masaüstü bilgisayar modelleri, donanım bakımından normal PC’lerden farklı değildir. Ancak küçük ve kompakt bir yapısı mevcuttur.

●      Oyun bilgisayarı: Oyun deneyimini maksimize etmek adına konfigüre edilmiş bilgisayarlardır. RAM, ekran kartı, işlemci yapısı en zorlu oyunlarda dahi iyi performans sağlar.

●      All in one masaüstü bilgisayar: All in one modellerde, normalde kasada yer alan donanımlar monitöre entegredir. Pratik kurulumu ve kabloların çok az olması, all in one bilgisayarları ön plana çıkarıyor.

●      Standart PC: Kasası kule tipinde olan normal bilgisayar modelleridir.

Seçim yaparken, her bir modelin farklarını, avantajlarını bilmek önemlidir. Örneğin all in one masaüstü bilgisayarlar genel kullanıma hitap ederken, oyun için oyun bilgisayarı tercih etmek gerekir.

Ram ve Depolama Alanı Ne Kadar Olmalı?

Masaüstü bilgisayar modellerinde iyi performans elde etmek isteyenler, teknik özelliklere dikkat etmelidir. Bunlar içinde, depolama alanı ve RAM de geliyor. RAM yani bellek, bir masaüstü bilgisayarın aynı anda kaç işlem yapabileceğini gösterir. İyi bir deneyim adına, RAM’in en az 8 GB olması iyidir. Bunun dışında 16 GB veya 32 GB RAM seçenekleri de mevcuttur. RAM’in yüksek olması aynı anda oyun veya farklı ağır programların sorunsuz şekilde çalışmasını sağlar.

Depolama alanı da masaüstü bilgisayar çeşitlerinde dikkat edilmesi gereken kriterler içindedir. SSD ve HDD depolama alanlarında ortalama olarak 256 GB ile 500 GB yeterlidir. Ancak 1 TB ve üzeri depolama alanı sunan profesyonel modeller de tercih edilebilir.

Masaüstü bilgisayar çeşitlerinde, en iyi fiyat performans oranına sahip modeller, Atom Bilişim online alışveriş mağazasında sizi bekliyor.

Editör: Servet GÖKÇEK