İl Genel Meclisinde 05 Nisan Pazartesi günü yapılacak seçimle yeni başkan belli olacak. Mevcut Başkan Yaşar Yüceer dışında başka aday çıkıp çıkmayacağı henüz belli değilken, AK Parti İl Başkanlığı AK Partili meclis üyelerine kimi başkan olarak görmek istediklerini soracak.

Haber: ASLI AKIŞ

2019 Yerel seçimleri sonrası İl Genel Meclisinde yapılan toplantı sonrası Yaşar Yüceer ve Mazhar Bozoğlu arasındaki başkanlık seçimini, meclis üyelerinin 11 oyunu alan Yaşar Yüceer kazanmış ve bugüne kadar İl Genel Meclis Başkanlığı görevini yürütmüştü. İki yıllık görev süresini tamamlayan İl Genel Meclisinde 05 Nisan Pazartesi günü yeniden başkanlık seçimi yapılacak. Bu seçim sonrası yeni İl Genel Meclis Başkanının kim olacağı belli olacak.

İl Genel Meclisinde 16 AK Partili, 5 CHP’li ve 2 MHP’li olmak üzere toplam 23 üye bulunuyor. Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti İl Başkanlığı da meclis başkanlık seçimi öncesi İl Genel Meclisinin 16 AK Partili üyesine başkan olarak kimi görmek istediklerini soracak. Mevcut Başkan Yaşar Yüceer dışında şuana kadar Meclis Başkanlığı için aday olup olmadığı belli olmazken, parti içinde yapılacak gizli oylama ile yeni başkanın belirleneceği öğrenildi.

AK Parti İl Başkanı Suat Güner’de 05 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek İl Genel Meclis Başkanlığı seçim süreci ile ilgili konuştu. Parti tüzüğüne göre hareket edeceklerini belirten Güner, “Bizim en ince ayrıntısına kadar bizi yönlendiren bir parti tüzüğümüz var. Biz tüzüğümüze bağlı olmadan hareket eden insanlar değiliz. Tüzüğümüz diyor ki; kurumsal olarak grubumuzu temsil eden meclis üyelerini partide toplarız. Onlara kimi başkan görmek istediklerini sorarız. Meclis üyelerimiz değerlendirmelerini yapar. İl başkanı nezdinde, milletvekillerimiz ile birlikte istişare yapılır. Çoğunluk karar ne ise ona göre hareket edilir. Bir sıkıntı sorun yaşanmadan bu süreci de tamamlayacağız” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim